Gespot

SoundRiddle: Raad het geluid

0

Ben je goed in het raden van muziek? En hou je wel van een spelletje? SoundRiddle is een ‘Raad het geluid’-app. Je kunt alleen spelen, met vrienden of je kunt mooie prijzen winnen met gesponsorde spellen. Rick Mulders, oprichter van SoundRiddle, vertelt.

Wat is het?

“SoundRiddle is een social game voor één tot zes spelers, waarbij het raden van geluiden centraal staat. Het spel is eenvoudig. Je hoort een kort geluidsfragment uit de grote database, ziet het aantal letters van het juiste antwoord en ziet een gedeelte van een afbeelding. Hoe minder hints je nodig hebt om het spel op te lossen, hoe meer punten je verdient. Daardoor stijg je in de ranglijst. Daarnaast is het mogelijk om via de app zelf SoundRiddles te maken, om alledaagse gebeurtenissen op een leuke manier te delen. Iedere week verloten we binnen de SoundRiddle-community een prijs voor degene die de meest unieke SoundRiddle heeft gemaakt. Ook maken de leukste SoundRiddles kans om opgenomen te worden in de database van SoundRiddles, zodat de hele wereld deze spellen kan spelen.

Aan SoundRiddle hebben we voor bedrijven een platform toegevoegd waarin eigen spellen aangemaakt kunnen worden. Deze spellen kunnen alle gebruikers spelen en daarmee mooie prijzen winnen. Bedrijven hebben op die manier een marketinginstrument, waarmee ze direct contact met (potentiële) klanten kunnen maken in een positieve setting.”

Waarom dit initiatief?

“We wilden een inspirerende social game maken, die anders was dan de huidige apps. Het idee ontstond vorig jaar en nadat het steeds verder was uitgewerkt, hebben we besloten het professioneel aan te pakken.

Voor bedrijven is deze vorm van marketing lucratief, aangezien het bereik in absolute aantallen in de buurt komt van radio- en televisiereclame. Door een prijs ter beschikking te stellen, daadwerkelijk iemand gelukkig te maken en interactief contact met klanten te maken, ontstaat er een andere en positievere merkbeleving.”

Hoe werkt het?

“Het meedoen aan gesponsorde spellen (challenges) is makkelijk en voor iedereen mogelijk. In een vastgestelde periode (meestal een week) worden de hints automatisch vrijgegeven. De winnaar is de speler die als eerste het antwoord raadt (en daarna het antwoord niet meer wijzigt).

Voor een klein bedrag kan een bedrijf de SoundRiddle van de week sponsoren. Daarmee stellen zij een prijs ter beschikking voor een betreffende week. De speler die de leukste zelfgemaakte SoundRiddle opstuurt wint deze prijs. De exposure hiervan is minder groot dan bij de challenges, maar creëert wel de positieve merkbeleving. In de spellendatabase van SoundRiddle komen alledaagse voorwerpen voor. Bedrijven die dat leuk vinden kunnen hun specifieke product daarin plaatsen (met beeldmerk uiteraard) inclusief het unieke geluid van het betreffende product. Dit spel is dan beschikbaar voor alle spelers over de hele wereld, een moderne vorm van product placement.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De gemiddelde rating in de app-storesis inmiddels 5 sterren, op basis van 35 beoordelingen bij Android en iOS. In de eerste maand hadden we al meer dan 4000 gebruikers.”

Wie is er bij betrokken?

“Richard Frehé en Rick Mulders zijn de oprichters en bedenkers van SoundRiddle.”