Gespot

Storites: Webshops en producten ontdekken, bijhouden & organiseren

0

Storites biedt online shoppers een plaats om nieuwe producten uit de buurt en verder te ontdekken. Via het platform kunnen ze al hun favoriete producten en webshops bijhouden en organiseren. Christophe Vancoillie, mede-oprichter van Storites, vertelt.

Wat is het?

"Storites biedt een platform waarop webshops eenvoudig producten uit hun webshop kunnen aanbieden en waarop gebruikers, de online shoppers, hun favoriete producten kunnen aanvinken en organiseren in handige categorieën."

Waarom dit initiatief?

"We worden wel eens een ‘niche Pinterest’ genoemd, wat in zekere zin klopt en waar we ons ook door hebben laten inspireren, maar toch zijn er ook heel wat verschillen. Zo willen we de favoriete producten en shops privé houden, zolang de shopper dat wenst. In een later stadium zullen we ook delen toelaten, maar dit blijft de keuze van de shopper en zal ook zeer transparant zijn. Ook is het sinds onze start erg duidelijk waar Storites om draait: het is een online shopping website, geen sociaal netwerk waar gaandeweg reclame en producten verdoken op verschijnen. Op Storites ga je surfen als je geïnteresseerd bent in shopping, in mooie merken en leuke webshops met een verhaal."

Hoe werkt het?

"Er zijn verschillende mogelijkheden voor webshops om actief te zijn op Storites. Je kunt heel laagdrempelig starten met een gratis optie, waarbij een webshop tot 5 producten gratis kan plaatsen op de site. Dit is heel eenvoudig opgezet, je schrijft je in, creëert je profiel en laadt je producten snel op. Voor grotere webshops is er natuurlijk de mogelijkheid om een automatische upload en link te maken naar hun producten. Verder zijn er mogelijkheden om meer producten te plaatsen en een deel van je producten uit te lichten. Shoppers op hun beurt kunnen vrijblijvend producten ontdekken op Storites, maar zodra ze producten willen bijhouden en organiseren in eigen categorieën moeten zij zich eenmalig en gratis registreren."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Storites is nog maar pas live, sinds 7 mei 2013. Relevante cijfers geven over bezoekersaantallen is daardoor nu nog niet mogelijk. Wel kunnen we zeggen dat momenteel, na een betafase van een tweetal maanden en twee dagen na het live gaan van Storites, zich al een kleine 130 webwinkels geregistreerd hebben. In totaal hebben die webwinkels al 450 producten op Storites geplaatst. We hebben de drempel voor webwinkels bewust laagdrempelig gehouden doordat ze zowel gratis kunnen registreren en gratis tot 5 producten op Storites kunnen plaatsen. Webwinkels die meer producten willen plaatsen komen in één van onze betalende formules terecht."

Wie is er bij betrokken?

"Sara Coene en ik, Christophe Vancoillie, kwamen eind 2011 in contact met elkaar. Sara is marketing & sales professional in de FMCG-wereld en heeft vijf jaar ervaring in het leiden van verbeter- en innovatieprojecten, zelf heb ik 18 jaar ervaring als IT-consultant in de mainframe wereld, ben ik oprichter van shop-plaza.be en daarnaast social media coach & adviseur. Samen hadden we een idee dat we stap voor stap verder uitwerkten. Na verloop van tijd werd een derde partner bij het verhaal betrokken, webstudio Trinch uit Pittem. Deze laatste staat in voor het ontwikkeling van Storites. Sara en ik zijn verantwoordelijk voor de sales & marketing en alle partijen samen werken aan de verdere productontwikkeling."