Gespot

Studiereviews.nl: Beoordeel je studie

0

Op de onafhankelijke website Studiereviews.nl kunnen HBO en WO studenten hun opleiding beoordelen. Aan de hand van deze beoordelingen krijg je een goed beeld over hoe de opleiding écht in elkaar zit. Oprichter Benjamin Rhee vertelt.

Wat is het?

Studiereviews.nl is een website waar HBO en WO studenten hun opleiding kunnen beoordelen. Heel eenvoudig door middel van een cijfer of een review. Zo kom je vooraf te weten hoe een opleiding écht is.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee is vier jaar geleden ontstaan uit behoefte tijdens mijn studie in Amsterdam. Ik studeerde bouwkunde maar merkte al gauw dat het totaal niet zo in elkaar zat als mij kenbaar was gemaakt. Veel studenten om mij heen gaven aan een totaal verkeerde studiekeuze gemaakt te hebben. Met studiereviews.nl willen wij dit voorkomen door studenten vooraf goede informatie te bieden over de opleiding die ze willen gaan volgen. Aan de hand van beoordelingen van andere studenten krijgen de (toekomstige) studenten een beter beeld over hoe de opleiding écht in elkaar zit en kunnen daardoor dus ook een betere studiekeuze maken. Studie-instellingen moeten weer hun best gaan doen om degelijke ‘eerlijke’ opleidingen neer te zetten. Je ziet wat er nu aan de hand is bij InHolland. Dit is slechts het topje van een hele ijsberg…”

Hoe werkt het?

“Studenten kunnen eenvoudig hun opleiding of studie-instelling zoeken en direct een beoordeling geven. Ze hoeven zich niet eerst te registreren. Het is wel mogelijk om je account te gebruiken als je dat wilt. Op die manier kun je eenvoudig in contact komen met andere (mede) studenten. Die kunnen dan nog meer specifieke vragen over je studie beantwoorden.”

 

Wat zijn de facts?

“Studiereviews.nl is nu ruim twee maanden online en we zijn hard bezig om bekend te worden bij alle studenten van Nederland, reviews te werven en de website uit te bouwen. Zo verwachten wij op korte termijn ook MBO studenten een plek te kunnen bieden waar ze kunnen laten weten wat zij van hun opleiding vinden.”

Wie is er betrokken?

Studiereviews.nl is opgericht door de 22-jarige Benjamin Rhee (ik) en is volledig onafhankelijk. Op dit moment werken er dagelijks meerdere personen vrijwillig of op freelance basis aan de website. Grote investeerders zoeken wij niet, dit gaat ten koste van de kwaliteit. Wij prefereren in dit geval kwaliteit absoluut boven kwantiteit!”