Gespot

The Moneyer: Financiële doelen stellen & realiseren

0

In het voorjaar van 2011 ging het team achter The Moneyer een uitdaging aan: de ontwikkeling van een geavanceerd finance management platform. Sinds een week is dit platform live. Erik Driessen, CEO van The Moneyer, vertelt.

Wat is het?

"The Moneyer is een omgeving die je via een browser plugin automatisch kunt synchroniseren met je financiële dienstverleners. Je saldo, producten en transacties worden ingelezen en getagd. Hierdoor krijg je een integraal beeld van je financiën. Op basis van dit beeld kun je binnen de The Moneyer je toekomst gaan plannen en daadwerkelijk doelen realiseren. De data die onze gebruikers naar het platform brengen geven we collectief weer terug via tools waarmee gebruikers zichzelf kunnen vergelijken met peers. Bedrijven kunnen daarnaast bijvoorbeeld onderzoeken doen op basis van daadwerkelijk betaalgedrag."

Waarom dit initiatief?

"The Moneyer onderscheidt zich van de huidige digitale huishoudboekjes door niet zozeer terug te kijken naar de inkomsten en uitgaven, maar vooral vooruit te kijken. Onze <em>raison d’être</em> is kijken naar de toekomst. Je kunt allerlei doelen in de toekomst creëren, scenario’s uitvoeren en zien welke invloed deze hebben op je financiële situatie. We willen wegblijven van een associatie met het Nibud. Je kunt ons platform gebruiken om controle te krijgen over je uitgaven, maar dat is niet ons bestaansrecht. We willen tools ontwikkelen waarmee mensen zelf hun financiële beslissingen kunnen nemen."

Hoe werkt het?

"The Moneyer werkt als een browser-plugin, beschikbaar voor Explorer, Chrome, Firefox en binnenkort Safari. De gebruiker kan zo eenvoudig gegevens van zijn financiële dienstverlener aggregeren met The Moneyer."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"The Moneyer is ontwikkeld door een team van 8 mensen. Na 14 maanden ontwikkelen zijn we nu live. Het platform is en blijft altijd (volledig) gratis, onze verdienmodellen zijn gebaseerd op de doelen van onze gebruikers. De gebruiker blijft altijd in controle, alleen op initiatief van de gebruiker zelf kan zijn data worden gebruikt in relatie met derden."

Wie is er bij betrokken?

"Een solide team informal investors hebben het benodigde kapitaal aangedragen en onder het toeziend oog van de commissarissen Willem Cramer, Ronald Kasteel en Ton Luyk, bouwen een aantal Nederlanders, een Rus, een Israëliër, een Braziliaan en een Kroaat aan het platform. Het kleine, maar zeer ervaren team, werkt continu aan het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten waardoor The Moneyer altijd het meest geavanceerde online finance management platform zal blijven."