Gespot

Thuisafgehaald.nl: Maaltijden delen met de buurt

0

Thuisafgehaald.nl maakt het delen van maaltijden makkelijk. Jeroen Guldemond, betrokken bij de ontwikkeling van de website, vertelt.

Wat is Thuisafgehaald.nl?

Thuisafgehaald.nl is een site die maaltijden delen makkelijk maakt. Thuiskoks kunnen met behulp van deze website hun culinaire kunsten delen met hun buurtgenoten. Geen zin om te koken? Kijk op de website of er iemand bij jou in de buurt een maaltijd aanbied.”

Waarom dit initiatief?

“Marieke, de opdrachtgeefster, heeft een buurvrouw die lekker kan koken en ze vroeg zich al tijden af of ze niet eens kon proeven, omdat het zo lekker rook. Toen ze haar buurvrouw vroeg of het mogelijk was een keer een maaltijd af te halen, reageerde zij erg enthousiast. Binnen de kortste keren deden er veel meer buurtbewoners mee en werden er veel meer maaltijden gedeeld. Marieke merkte dat het het contact tussen de mensen die maaltijden deelden enorm toenam en daarnaast gaven de buurtbewoners aan dat dit onderlinge contact enorm werd gewaardeerd. Tel daar al het eten wat in Nederland weggegooid wordt omdat er teveel gekookt wordt bij op en je hebt voldoende reden om het initiatief breder te trekken dan alleen de eigen buurt. Vandaar de gedachte om dit voor heel Nederland mogelijk te maken via de website thuisafgehaald.nl.”

Hoe werkt het?

“Je maakt een account aan en geeft je adres op. Je wordt op een kaart getoond zodat mensen bij jou in de buurt je kunnen vinden. Heb je zin om te koken, dan bied je een maaltijd aan. Afhalers kunnen aangeven dat ze de maaltijd willen afhalen, als kok bevestig je de maaltijd en je buren kunnen de maaltijd op het aangegeven tijdstip afhalen.”

 

Wat zijn de facts?

“De site is afgelopen maandag gelanceerd en gisteren gepresenteerd bij De Wereld Draait Door. Momenteel zijn er 1079 afhalers en 180 koks actief op de site en er zijn al 93 maaltijden afgehaald. De doelstellingen van de site zijn het bevorderen van het sociale contact in de buurt en het tegengaan van voedselverspilling.”

Wie is er betrokken bij Thuisafgehaald.nl?

Thuisafgehaald.nl is bedacht door Marieke en Jan Thij. Het ontwerp en de technische realisatie is verzorgd door webdesignbureau Insyde.”