Gespot

Tiendeo: Bekijk & vergelijk folders en aanbiedingen van je favoriete winkels

0

Met de Tiendeo-app kun je reclamefolders en kortingen van de winkels bij jou in de buurt bekijken, zodat je in één oogopslag producten kunt vergelijken en de beste aanbiedingen kunt spotten. De app heeft ook een kaart waarop je winkels in een door jouw gekozen buurt kunt vinden met winkelinformatie en je kunt direct doorklikken naar de reclamefolder. Eva Martín, mede-oprichter van Tiendeo Web Marketing SL, vertelt.

Wat is het?

“Tiendeo is een website en app waarop reclamefolders van alle winkels zijn samengevoegd. Het is het online alternatief voor de traditionele huis-aan-huisfolders. Op Tiendeo vind je reclamefolders van winkels bij jou in de buurt en kun je meteen winkelinformatie als het adres en openingstijden bekijken. Ook kan je zoeken in een bepaalde categorie, zoals supermarkten, en kun je vóór je de deur uitgaat prijzen en producten vergelijken. Verder kun je ook meldingen aanmaken van je favoriete winkel, merk of product, zodat je altijd op de hoogte blijft van de laatste aanbiedingen.”

Waarom dit initiatief?

“Studies hebben aangetoond dat mensen graag de tijd nemen om de folders die op hun deurmat vallen door te bladeren. Tiendeo biedt deze ervaring ook, maar op een milieuvriendelijke manier. En voor mensen met een druk bezette agenda is het ook handig om tijdens een verloren moment je favoriete folders te kunnen bekijken. Bovendien biedt Tiendeo app een gepersonaliseerde ervaring, omdat je zelf kunt zoeken naar de folder van een bepaalde winkel of product. Voor winkels is het ook een verbetering, aangezien het goedkoper is dan een papieren folder.”

Hoe werkt het?

“Op Tiendeo kun je zoeken naar je favoriete folders van de winkels bij jou in de buurt. Je kiest eerst de stad waar je van plan bent te gaan winkelen. Vervolgens vul je in waar je naar op zoek bent. Als je bijvoorbeeld op je computer zoekt, zie je de pagina’s van de folders waar een computer op staat. Je kunt ook zoeken naar een winkel of merk. Als je niet naar een specifiek product op zoek bent, kun je ook een van de categorieën bekijken, zoals supermarkt, of bouwmarkt. Verder kun je in Tiendeo ook meldingen aanmaken voor een bepaalde categorie, winkel of merk zodat je altijd op de hoogte bent van de folders die je het meest interesseren.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In 2011 werd Tiendeo voor het eerst op de markt gebracht in Spanje, en na haar landelijke succes besloten we het jaar erop ook naar andere landen uit te breiden. Tiendeo is momenteel, na het verwerven van een aantal investeringsrondes, actief in 32 landen en is daarmee het meest internationale platform voor online folders. Op dit moment hebben al meer dan 2.000.000 gebruikers de Tiendeo app gedownload en worden er per maand ruim 20 miljoen folders gelezen door meer dan 10 miljoen unieke gebruikers per maand. Inmiddels heeft Tiendeo nu ook haar Nederlandse versie met meer dan 1000 winkels in de database, die wekelijks blijft groeien.”

Wie is er bij betrokken?

“Het bedrijf heb ik, Eva Martín, opgericht samen met Jonathan Lemberger en mijn tweelingzus María Martín. Inmiddels is het bedrijf in minder dan vier jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 80 vaste werknemers, met meer dan 15 nationaliteiten.”

Bron:   Tiendeo  - Download