Gespot

Timing-app: Werkassistent voor flexkrachten

0

De Timing-app kijkt door harde eisen heen en verkleint de kans op een mismatch op de arbeidsmarkt. Harde eisen over opleiding en werkervaring worden vervangen door ‘zachte’ eisen, zoals interesses en karaktertrekken. Paul Haarhuis, commercieel directeur bij Timing, vertelt.

Wat is het?

“Met de Timing-app hebben flexkrachten van Timing hun eigen werkassistent binnen handbereik. Zonder stress opstaan, op tijd op het werk inchecken, een nieuwe baan vinden, alle salarisgegevens overzichtelijk op één plek, jezelf blijven ontwikkelen en je voorbereiden op je nieuwe werkplek. Een vernieuwend onderdeel van de Timing-app is werk-Gever. Een Facebook-applicatie waarmee flexkrachten passende banen aangeboden krijgen op basis van hun Facebook-profiel en de likes die ze aan organisaties geven.”

Waarom dit initiatief?

“De huidige flexkrachten, generatie Y, zijn opgegroeid in een online wereld. Ze zijn kritisch ingesteld, zijn gewend aan snelle communicatie, hechten waarde aan contact met vrienden en familie en gaan uit van persoonlijke interesses bij het maken van keuzes. Om aan te sluiten bij de beleving van deze nieuwe generatie werknemers, ontwikkelde Timing een app. Het werk wordt via werk-Gever letterlijk naar flexkrachten toegebracht. Dit is uniek in de branche.”

Hoe werkt het?

“De wekkerfunctie in de app zorgt ervoor dat de flexkracht op tijd wakker wordt, geeft inzage in de weersverwachting en eventuele vertragingen wanneer de flexkracht met openbaar vervoer reist en biedt de flexkracht de mogelijkheid om bonustijd te verdienen. Op het moment dat de flexkracht een uur bonustijd heeft verdiend, betalen we dit uit bij het eerstvolgende loon. Door toepassing van deze gamification binnen de app, wordt de gebruiker gestimuleerd gebruik te blijven maken van de app.

Eenmaal op het werk kan de flexkracht via ‘Check In’ makkelijk in- uitchecken, waarmee hij  of zij bonustijd verdient. Dit geldt ook voor het wekelijks beantwoorden van vragen via ‘FlexFeiten’. Hiermee leggen we onze flexkrachten wekelijks een meerkeuzevraag voor, met als doel hen nog beter leren kennen. De flexkracht krijgt direct inzicht in de antwoorden die heel Nederland op de vraag gegeven heeft. Een vierde functionaliteit waarmee bonustijd verdiend kan worden is ‘Leer meer’, waarmee de flexkracht zijn of haar kennis via een game kan testen en bijspijkeren. Dankzij ‘Timing in de buurt’ weet de flexkracht altijd waar de dichtstbijzijnde Timing-vestiging zich bevindt en kan hij hier eenvoudig naar navigeren of telefonisch contact mee opnemen. Via ‘Werk saldo’ hebben de flexkrachten altijd inzage in hun uitbetaalde salaris en opgebouwde vakantie uren.

Door in te loggen via Facebook kan de flexkracht gebruikmaken van ‘werk-Gever’. Werk-Gever koppelt de likes van de flexkracht aan kenmerken, die vervolgens weer gekoppeld zijn aan beschikbare vacatures. Hieraan liggen algoritmen ten grondslag die het Facebook-profiel van de flexkracht relateren aan kenmerken van vacatures. De kenmerken die de applicatie koppelt aan de likes, kan de flexkracht zelf nog aanpassen. De applicatie selecteert vervolgens de vacatures die het best aansluiten bij de kenmerken van de flexkracht, waarna hij direct kan reageren via de app. In de app is een self-learning functionaliteit ingebouwd, waardoor de match tussen profiel en vacature steeds meer verbetert.”

https://www.youtube.com/watch?v=B_pdqm1gGgw

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De app is op dit moment 664 keer gedownload. En er is in totaal 79 keer gesolliciteerd via de werk-Gever. We verwachten dat de Timing-app het portal gaat worden voor flexkrachten op het gebied van dienstverlening en communicatie. De ontwikkeling van de Timing-app is een grote stap op het gebied van innovatie en we verwachten dit nog verder te gaan uitbouwen. Ook willen wij data verzamelen via de app, om onze flexkrachten nog beter te leren kennen en ze daardoor beter van dienst te kunnen zijn. Het toevoegen van loonstroken is een veelgehoorde wens van Flexkrachten. Vandaar dat Timing deze functionaliteit binnen nu en twee weken gaat opleveren.”

Wie is er bij betrokken?

“De app is samen met Timing door Service Heroes Mobile ontwikkeld.”

Bron:   Timing-app  -  Download