Gespot

United Wardrobe: Doe inspiratie op in andermans digitale kledingkast

0

Via onder andere Facebook en Marktplaats wordt regelmatig tweedehandskleding aangeboden en gezocht. Maar waarom komen deze fashion lovers niet op een netwerk samen? Op één plaats, speciaal gemaakt voor het delen van je tweedehands mode? Dat kan nu op United Wardobe. Thijs Verheul, oprichter van Uninted Wardrobe, vertelt.

Wat is het?

“United Wardrobe is een website waarop het mogelijk is om tweedehands kleding te kopen en verkopen. De focus ligt hierbij op modieuze kleding. Een belangrijk aspect van United Wardrobe is dat het gebruik van de website niet alleen moet leiden tot het simpelweg kopen en verkopen van producten, maar tot het delen van stijlen. United Wardrobe is een beleving waarbij er een hechte kledingcommunity wordt opgebouwd, waarin gebruikers inspiratie kunnen opdoen in andermans digitale kledingkast. Middels allerlei sociale functies, zoals het volgen van andere gebruikers, reactiemogelijkheden bij producten en de optie om met andere gebruikers te chatten, biedt United Wardrobe meer dan andere digitale marktplaatsen.”

Waarom dit initiatief?

“Vriendinnen ruilen kleding, zusjes ruilen kleding en in de IJ-hallen zijn maandelijks rommelmarkten waar volop mode wordt uitgewisseld. Maar waarom zou je enkel met je familie en vrienden van kleding wisselen? Of waarom zouden we ons laten limiteren tot één keer per maand? Via United Wardrobe deel je je mode met heel Nederland en kun 24 uur per dag terecht voor de hipste vintage.”

Hoe werkt het?

“Ga naar United Wardrobe en maak heel eenvoudig via Facebook of je e-mailadres een account aan. Beschik je over een account, dan kun je meteen producten kopen. Dit kan via Ideal, Paypal of met een creditcard. Ook kun je in vijf klikken een product toevoegen. Daarnaast kun je je hier laten inspireren door de mode van anderen. Volg anderen, neem een kijkje in hun digitale kledingkast en kom door middel van de chatfunctie in contact met hen. Doordat de beleving centraal staat, zul je je altijd vermaken op United Wardrobe!”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“United Wardrode heeft al meer dan 2500 likes op Facebook en krijgt iedere dag al 1500 bezoekers, terwijl de website pas sinds 15 januari live is! Ook zijn er al 1700 modestukken te koop en tellen we 750 gebruikers. Daarnaast zijn er z’n 250 posters verspreid, duizenden flyers gedrukt en is er contact met bloggers.”

 

Wie is er bij betrokken?

“United Wardrobe is een student start-up. Startlife Wageningen is een partner van United Wardrobe, door middel van het verschaffen van een micro-krediet.”