Gespot

VakantieVeilingen.nl app: Spot, volg én betaal je favoriete veilingen

0

De VakantieVeilingen.nl app maakt het eenvoudig om lopende veilingen in de gaten te houden en eigen veilingen te beheren via iPhone, iPad, iPod Touch of Android. Ook kun je via de app veilingen in de buurt zoeken of veilingen delen met je Facebook- en Twittervrienden. Marc Muller, CEO van VakantieVeilingen.nl, vertelt.

Wat is de VakantieVeilingen.nl app?

“Met de vernieuwde app van VakantieVeilingen.nl is het voor consumenten gemakkelijker om veilingen te beheren, de ontwikkelingen bij lopende veilingen in de gaten te houden, veilingen in de buurt (binnen een straal van 15 kilometer) te vinden en favoriete veilingen te delen met vrienden via Facebook en Twitter. Het afrekenen van gewonnen veilingen kan vanaf nu ook via de app. De nieuwe app is beschikbaar voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android.”

Waarom dit initiatief?

“We willen voor onze gebruikers zo goed mogelijke prestaties garanderen en meer gebruiksgemak bieden. Met de vorige versie van de app konden we dat niet garanderen. We hebben daarom besloten de vorige app onder handen te nemen en de user interface en technologie te verbeteren. We zien direct dat het resultaat heeft: op diverse forums zien we nu al terug dat mensen de aanpassingen waarderen en dat ze merken dat de app beter functioneert dan voorheen.”

Hoe werkt de VakantieVeilingen.nl app?

“Gebruikers kunnen in de nieuwe app ‘bladeren’ door verschillende categorieën zoals ‘Dagje weg’ en ‘Avondje Uit’ en door diverse veilingen ‘swipen’ om inspiratie op te doen. De vernieuwde app heeft daarnaast een zoekfunctie om gericht te kunnen zoeken op bijvoorbeeld concertkaarten, een hotelovernachting of tickets voor een pretpark. Door de app met het Facebookaccount van de gebruiker te koppelen, kan deze op zijn of haar timeline favoriete veilingen delen met vrienden.

Wie eenmaal een veiling heeft gewonnen, ziet deze terug onder ‘Mijn Veilingen’. Daar staan ook de veilingen waarop de gebruiker geboden, maar niet gewonnen heeft. Voor de VakantieVeilingen.nl iPad-app komt daar nog een functionaliteit bij. In een speciaal dashboard worden alle veilingen waaraan de gebruiker op dat moment deelneemt, naast elkaar gezet. Zo is het mogelijk om realtime in de gaten te houden wanneer je overboden wordt. De gewonnen veilingen kunnen daarna betaald worden met onder andere iDEAL en PayPal. De waardebon of de e-tickets van de gewonnen veiling kunnen dan uiteindelijk via ‘Mijn Veilingen’ worden gedownload. In een geplande update zullen deze gegevens ook uiteindelijk in de app terug te vinden zijn.”

 

Wat zijn de facts?

“De vernieuwde update is in de twee weken dat hij nu live is, al ruim 137.000 keer gedownload. Opvallend is dat tot nu toe de gemiddelde bezoekduur 36 minuten is. Dat is drie keer zo lang als op onze website. De verklaring hiervoor is volgens ons dat gebruikers in alle categorieën door kunnen blijven bieden, ongeacht waar ze op dat moment ook zijn. Verder valt op dat de 91% van de bezoekers een ‘returning visitor’ is, wat aantoont dat de app nu met name door loyale klanten wordt gebruikt.

Verder zullen we heel binnenkort weer met een update komen. Enerzijds omdat we al een update gepland hadden, anderzijds omdat we de afgelopen weken de reacties van onze gebruikers in de gaten hebben gehouden. Hun feedback vormde de aanleiding voor nog enkele aanvullende aanpassingen die de gebruikerservaring zal verbeteren.”

Wie is er betrokken bij de VakantieVeilingen.nl app?

“De opdracht tot het aanpassen van de app is gegeven door VakantieVeilingen.nl. De app is ontwikkeld door Service2Media.”