Gespot

Verbouwing app: Show je verbouwing aan vrienden & stel klusvragen aan medeklussers

0

Met de Verbouwing app kun je online een verbouwing bijhouden met foto’s en dagboeken. Ook biedt de app de mogelijkheid om een klusvraag aan andere klussers te stellen. Daniel Haazebroek, bedenker van de app, vertelt.

Wat is het?

"Tijdens het verbouwen of klussen aan je woning heb je niet altijd de mogelijkheid om je verbouwing te laten zien aan vrienden en familie. Met de Verbouwing app maak je binnen 2 minuten een profiel aan waarmee je jouw verbouwing bij kunt houden en voeg je direct de leukste foto's en dagboeken toe. Het profiel bestaat niet alleen uit foto's en dagboeken, maar ook uit achtergrondinformatie zoals type woning, de interieurstijl, soorten klusactiviteiten en nog veel meer. De app biedt daarnaast ook de mogelijkheid om te kijken bij andere verbouwingen voor ideeën en inspiratie. Geen showrooms van woonwinkels, maar echte woningen!

Uiteraard is de app ook gekoppeld aan Facebook, zodat ook je vrienden alle nieuwe foto's en verhalen kunnen zien. Via 'Klusvragen' kunnen zowel verbouwers als niet-verbouwers een klusvraag stellen. Altijd handig als je geen handige familieleden, vrienden of kennisen in de buurt hebt."

Waarom dit initiatief?

"Tijdens mijn eigen verbouwing van ruim 9 maanden, merkte ik dat veel mensen benieuwd waren naar de voortgang. Omdat er nog geen app bestond waarmee je gemakkelijk en vooral snel een verbouwing online kon bijhouden, kwam ik op het idee om zoiets te bedenken."

Hoe werkt het?

"Na het downloaden van de app kun je zowel alle verbouwingen als alle klusvragen bekijken, ook als je nog niet geregistreerd bent. Registreer gratis en snel om zelf een verbouwing bij te houden en/of om een klusvraag te stellen. Er wordt bij het aanmaken van een verbouwing direct een profiel op de website <a title="Bekijk mijn verbouwing" href="http://www.bekijkmijnverbouwing.nl" target="_blank">Bekijkmijnverbouwing.nl</a> aangemaakt, die met de app en website te bekijken en beheren is.

Met 'mijn foto's en 'mijn dagboek' in de app, kun je direct naar de foto's of dagboeken van je eigen verbouwing gaan. Reacties op klusvragen en dagboeken ontvang je automatisch via een pushbericht. Je bent niet verplicht om je verbouwing met heel Nederland te delen. Via de website kun je de verbouwing ook op privé zetten, waardoor het profiel alleen voor jou als verbouwer zichtbaar is."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor iPhone. De Android-app wordt vermoedelijk in het najaar van 2013 gelanceerd."

Wie is er bij betrokken?

"Johan Krijt van One Creation heeft de website Bekijkmijnverbouwing.nl ontwikkeld en daarnaast geholpen bij het bedenken en ontwikkelen van de app. Onno Tijdgat van Jeon Development heeft de app gebouwd. Mark Jetten van Nieuwe Koffie heeft meegeholpen aan concepting van het product."

Bron:   Verbouwing app  - Download