Gespot

VI WK app: Verslag van het WK op je smartphone

0

Altijd op de hoogte van alles rondom het WK. Een gesprek met Thomas Engel van The Saints over de VI WK app.

Wat doet de applicatie?

“Voetbal International doet uitgebreid verslag van het WK op de iPhone en iPod Touch. VI biedt in navolging van de succesvolle VI Alert iPhone app een nieuwe en uitgebreide app voor het komende WK voetbal aan, genaamd VI WK 2010. Voor de voetbalfan biedt deze app een fantastische manier om het WK op een zeer intensieve manier te volgen.”

Waarom deze applicatie?

“In navolging van het succes van de VI light app en VI Alert app heeft VI besloten de WK ook volledig op eigen wijze naar de iPhone te brengen. De App bereikt de iPhone bezitter die begaan is met het WK en dus is de App een perfect kanaal voor adverteerders (in de App is mooie advertentie ruimte gereserveerd hiervoor).”

Hoe werkt de applicatie?

“De redactie van Voetbal International gaat zeer intensief al het WK-nieuws (en uiteraard al het overige voetbalnieuws) brengen: achtergrond informatie, voorbeschouwingen, nieuwsfeiten. Van al het breakingnieuws word je direct via een pushbericht op de hoogte gebracht. Voor zowel individuele wedstrijden als je favoriete landen kan je zelf instellen of je naast de live-scores ook de aanvang van de wedstrijd, wissels, kaarten en de einduitslag als pushbericht wil ontvangen. Live volg je het complete wedstrijdverloop, de opstelling, wissels, kaarten en natuurlijk alle doelpunten die gescoord worden, inclusief alle oefeninterlands voorafgaande aan het WK. Daarnaast vind je video’s met analyses, opinie en de kwalificatiereeksen van de 32 deelnemers.

Er zijn een aantal praktische items in de app verwerkt. Zo zie je direct dat het Nederlands elftal in groep E speelt. Als er in bepaalde groepen die dag gevoetbald wordt, dan toont de app een transparant fluitje, op het moment dat er live een wedstrijd gespeeld wordt, wordt het fluitje helemaal zichtbaar, zodat je altijd een goed idee hebt wat er in welke groep gebeurt en vooral wanneer er gespeeld wordt. De landen die doorgaan naar de groepsfase worden automatisch getoond in de finales. De wedstrijddetailpagina’s zijn verder flink uitgebreid met opstellingen, scheidsrechters en toeschouwersaantallen.”

 

Wat zijn de facts?

“De reguliere VI light app en de betaalde VI alert app hebben in het afgelopen jaar 100.000 gebruikers naar zich toe weten te trekken, die nu ook het WK intensief kunnen volgen – helemaal gratis, want voor iedereen brengt Voetbal International de VI WK 2010 applicatie en alle functies inclusief uitgebreide push-notificaties geheel gratis. De VI WK iPhone App heeft na lancering op 25 mei (een week geleden) nu al enkele tienduizenden downloads en per dag 10.000+ unieke gebruikers, dit zal in de aanloop naar het WK nog flink groeien, ook komen hier de gebruikers van de Nokia VI WK App ook nog bij, deze is te downloaden in de Ovi Store sinds deze week.”

Wie maakt de applicatie?

“De VI WK app is tot stand gekomen in samenwerking met The Saints BV, ontwikkelaar van mobiele applicaties. The Saints heeft sinds zijn focus voor 100% op mobiele diensten waarbij mobiele applicaties het speerpunt.  Door relevante diensten aan merken te koppelen ontstaan er waardevollle diensten voor de merken waar The Saints voor werkt en de eindgebruiker. Klanten zijn onder ander Lowlands, Corendon, ID&T, Pepsi, Het Parool, NDC/VBK en Volkswagen.”