Gespot

Video.nostalgienet: Filmpjes van toen online

0

Nostalgienet heeft een nieuwe online video-site. Hierop kun je filmpjes uit de vorige eeuw bekijken, waarderen en becommentariëren.

Wat doet de site?

Video.nostalgienet biedt een videopagina met meer dan 1.400 videofragmenten over gebeurtenissen uit de jaren 50-80, waarvan ook veel polygoon-journaal fragmenten. Alles is getagged en je kunt waarderen en een commentaar erbij schrijven.

Ook hebben we op Nostalgienet een webshop met dvd’s over vroeger en kun je live naar onze tv-zender kijken.”

Waarom deze site?

“Veel mensen vroegen ons naar aanleiding van de tv-programma’s naar filmpjes op internet. Daarom hebben we dit videoplatform gebouwd.”

Hoe werkt de site?

“Het videoplatform van Nostalgienet werkt net als YouTube, er is een player en een playlist. Zoeken kan op trefwoorden, alfabet, nieuw of op genres. Je kunt vrienden attenderen op de video’s. Je kunt er geen eigen video’s uploaden.”

Wat zijn de facts?

“Voor sommige filmpjes zitten reclames van adverteerders, hiervoor werken we samen met Videostrip, die de sales doen. We zien dat er gemiddeld 5 filmpjes per bezoeker worden bekeken, verdere statistieken krijgen we pas begin juni.”

Wie maakt de site?

Videostrip is de technische partij en doet de ad-sales. De content is door het team van Nostalgienet bewerkt en getagged. Ook de vormgeving komt van ons.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Tim Beudel over Video.Nostalgienet.