Gespot

VideoSolliciteren.nl: Tips voor een succesvolle videosollicitatie

0

VideoSolliciteren.nl helpt sollicitanten bij een goede voorbereiding op hun videosollicitatie. Ook kan er online geoefend worden en kunnen er ervaringen gedeeld worden. Jeroen van Driel, salesmanager bij Cammio, vertelt.

Wat is VideoSolliciteren.nl?

VideoSolliciteren.nl is een website waar kandidaten hulp krijgen bij hun voorbereiding op een online sollicitatie, kunnen oefenen en eenvoudig onderling ervaringen kunnen delen. Ons doel is om sollicitanten op deze manier beter voor te bereiden op hun eerste online videosollicitatie, zodat ze een betere indruk van zichzelf achter kunnen laten. Daarnaast willen we hiermee het gebruik van videosollicitatietools binnen het bedrijfsleven stimuleren.”

Waarom dit initiatief?

“Steeds meer werkgevers zien het voordeel van videosolliciteren. Het geeft sneller een eerste indruk van de kandidaat en ze komen makkelijker in contact met werkzoekenden doordat ze reistijd en agendaplanning wegnemen. Zo zijn ze de concurrentie vaak een stap voor. Toch is videosolliciteren vaak een redelijk onbekend begrip bij de kandidaten. Met VideoSolliciteren.nl nemen we de onbekendheid grotendeels weg en stimuleren we het gebruik van videosollicitaties.”

Hoe werkt VideoSolliciteren.nl?

“Iedereen die zich goed wil voorbereiden op zijn videosollicitatie heeft vrije toegang tot de website. Op de website zijn filmpjes zien met handige tips en ervaringen van anderen te lezen. Ook kan er geoefend worden met de videosollicitatietool van Cammio.”

Wat zijn de facts?

“De site is pas een week live, dus cijfers zijn er nog niet. Wel zien we dat het aantal bedrijven wat videosolliciteren inzet enorm toeneemt. Steeds meer grote uitzendorganisaties, werving- & selectiebureaus en corporate gebruiken videosollicitatie om een eerste indruk te krijgen van de kandidaat. Op die manier hopen zij het solliciatieproces sneller en efficiënter af te kunnen ronden.”

Wie is er betrokken bij VideoSolliciteren.nl?

VideoSolliciteren.nl is ontstaan uit een samenwerking tussen Cammio en Sollicitatietools.nl. Cammio is aanbieder van online videosollicitatie-applicaties en Sollicitatietools.nl geeft advies aan bedrijven voor een betere presentatie op de arbeidsmarkt. Ook geeft dit bedrijf trainingen aan werkzoekenden over solliciteren in de huidige arbeidsmarkt.”