Gespot

WaarSchijntdeZonWel.nl: Vakanties zoeken op temperatuur

0

De website WaarSchijntdeZonWel.nl biedt volgens diens initiatiefnemers de beste garantie op een zonnige vakantie. Esmeralda van Dasselaar, sitemanager, vertelt.

Wat is WaarSchijntdeZonWel.nl?

WaarSchijntdeZonWel.nl is de eerste Nederlandse website waarop reizigers zonvakanties kunnen zoeken op basis van de actuele temperatuur op de vakantiebestemming of op basis van historische klimaatdata. Vakantiegangers krijgen bestemmingsadvies op basis van hun voorkeurstemperatuur.”

Waarom dit initiatief?

“Het klimaat in Nederland is onze belangrijkste inspiratiebron. De zon heeft zich hier nauwelijks laten zien vorige zomer, terwijl de meeste mensen toch willen genieten van lekker weer tijdens hun vakantie. Veel Nederlanders ontvluchten het slechte weer door de zon elders op te zoeken, maar zij twijfelen vaak waar het klimaat wél fijn is tijdens hun vakantie. Wij bieden deze mensen de mogelijkheid om vakantiebestemmingen te zoeken op basis van actuele verwachtingen of op basis van historische data. Dat is uniek in Nederland.”

Hoe werkt WaarSchijntdeZonWel.nl?

“WaarSchijntdeZonWel.nl zoekt naar bestemmingen waar de weersomstandigheden voldoen aan de voorkeurstemperatuur van reizigers. Bezoekers kiezen de gewenste minimum- en maximumtemperatuur, bepalen hun reisbudget en gewenste verblijfsduur en krijgen vervolgens een overzicht met bestemmingen die aan hun voorkeur voldoen. De website biedt zowel lastminute reizen als advies aan reizigers die willen weten waar het lekker weer is in andere periodes van het jaar.

Daarnaast beoordeelt de website de zonbestemmingen elke maand met een cijfer: de Sunfactor. Via deze tool zien bezoekers snel waar de kans op zonnig vakantieweer op dat moment het grootst is. De Sunfactor wordt samengesteld op basis van voorkeurstemperaturen van reizigers, het aantal zonuren, de hoeveelheid neerslag, het aantal regendagen, de nachttemperatuur, klimaatzones en de orkaankans.

Bij elke bestemming toont WaarSchijntdeZonWel.nl reizen en prijzen van verschillende Nederlandse reisaanbieders, zodat vakantiegangers het aanbod in één oogopslag kunnen vergelijken. Bezoekers die zich aanmelden voor de Sunny Deal Service van WaarSchijntdeZonWel.nl ontvangen passende aanbiedingen van zonvakanties, afgestemd op hun voorkeur voor temperatuur, reisperiode en prijsklasse.”

 

Wat zijn de facts?

“De website staat pas sinds kort live, dus momenteel is er nog weinig bekend over onze bezoekers. Wel zien we dat de site scoort op bepaalde zoektermen. Vooral mensen die op zoek zijn naar het klimaat van een bepaalde bestemming of benieuwd zijn of het lekker weer is in een bepaalde periode van het jaar zullen terecht komen op WaarSchijntdeZonWel.nl. Het domein heeft daarnaast een bepaalde ‘gimmick waarde’ die zal blijven hangen, zodat bezoekers terugkeren.”

Wie is er betrokken bij WaarSchijntdeZonWel.nl?

WaarSchijntdeZonWel.nl is een initiatief van Leads2Travel, een bedrijf dat reiswebsites en crossmediale concepten voor de reisbranche realiseert en beheert. WaarSchijntdeZonWel.nl werkt samen met verschillende grote Nederlandse reisorganisaties. Het team achter de website is zeer divers. Naast webdevelopers en -designers, werken er specialisten uit de reisbranche, op het gebied van marketing van bestemmingen, journalistiek en geografie, mee aan de website. Enkele teamleden zijn Caroline Ferguson, Laura Boldingh, Natalja Elings en ik zelf, Esmeralda van Dasselaar.”