Gespot

Wereldradar: Vakanties zoeken op budget

0

Met Wereldradar, de nieuwe vakantiezoekmachine, vind je de beste vakantie voor jouw budget. Sander Vessies, verantwoordelijk voor de marketing van Wereldradar, vertelt.

Wat is Wereldradar?

Wereldradar is een nieuwe vakantiezoekmachine. In plaats van eerst het land en verblijfsduur te kiezen, vul je op Wereldradar alleen je vakantiebudget in. De beschikbare vakanties die binnen je budget vallen, worden direct op een kaart getoond. De vakanties komen van ruim 20 reisaanbieders, waaronder touroperators zoals Neckermann, Jiba en D-reizen. De resultaten die je krijgt te zien komen uit een aanbod van zo’n 50.000 reizen in 90 landen.”

Waarom dit initiatief?

“Onlangs wilde ik, Sander, een weekendje weg naar een leuke stad waar ik nog niet eerder was geweest. Mijn maximale budget was 250 euro, maar ik kon nergens een overzicht vinden waar ik voor dat geld heen kon. Ik wilde me laten inspireren, maar bij alle aanbieders moest ik eerst invullen waar ik heen wilde. Ik heb zelf een boel steden geprobeerd, maar na al het invulwerk werd ik steeds teleurgesteld. Uit die irritatie is het idee ontstaan om Wereldradar te ontwikkelen.”

Hoe werkt Wereldradar?

“Heel simpel. Je vult je budget in en je krijgt de beschikbare reizen op Google Maps gepresenteerd. Je kunt zo direct zien waar je heen wilt. Je kunt als je wilt ook op land en reisduur filteren. De technische werking is ingewikkelder. We hebben XML feeds van tientallen reisaanbieders verzameld, een cron gebouwd en deze gekoppeld aan de API van Google Maps. Helaas is er in de affiliate branche geen standaard voor XML feeds. Daardoor kostte het veel werk om alles netjes in Google Maps te krijgen.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Toen Wereldradar alleen nog onder bekenden rondging werden de eerste boekingen al gemaakt en groeide de aantallen al gestaag, terwijl wij alleen maar met content en techniek bezig waren. Bezoekers reageren vooral heel enthousiast op de eenvoud en het visuele aspect: de kaart! Sinds de lancering op 12 maart wordt de site dagelijks door een paar duizend mensen bezocht. Leuk om te vermelden is dat 500 het budget is waar het meeste op wordt gezocht (16%), 200 euro is het populairste lage budget (5%) en 1000 euro het populairste hoge budget (10%).”

Wie zijn er betrokken bij Wereldradar?

“We zijn met zijn drieën. Ik, Sander Vessies, doe samen met Frits Garrer de marketing. Frits heeft de site samen met Douwe de Vries gebouwd.”