Gespot

WeTweetApp: Samen realtime tweets voorbereiden

0

Gezamenlijk een tweet van 140 karakters schrijven kan lastig zijn. Vanaf nu kun je WeTweetApp gebruiken om realtime wijzigingen te doen, waardoor het heen en weer mailen van drafts niet meer nodig is. Tweet klaar? Post deze direct op Twitter. Daniël Steginga, betrokken bij de ontwikkeling van WeTweetApp, vertelt.

Wat is WeTweetApp?

“Twitter is een belangrijk communicatiekanaal voor organisaties geworden. Een groot publiek aanspreken met slechts 140 karakters kan echter lastig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig social media-experts die de boodschap precies in die 140 karakters weten te steken. WeTweetApp is er voor de social media-expert die voor diverse klanten werkt en een tweet eerst wil goedkeuren voordat deze gepost wordt. Communicatieafdelingen hebben ook baat bij WeTweetApp, omdat de website het mogelijk maakt met een onbeperkt aantal mensen aan een tweet te werken.”

Waarom dit initiatief?

“Om 140 karakters optimaal te gebruiken heb je af en toe hulp van de klant of je collega nodig. WeTweetApp biedt op een plaats aan, waar je samen eenvoudig aan de ideale Tweet kan werken.”

Hoe werkt WeTweetApp?

“Momenteel is WeTweetApp in public bèta, echter volgt op iedere aanmelding binnen een dag een uitnodiging. Nadat je op “Prepare a Tweet Together” hebt geklikt vul je je emailadres in en kan je aan de tweet werken. Nodig klanten en collega’s uit door de URL via bijvoorbeeld Skype, e-mail of Yammer te delen en iedereen in het bezit van de URL kan de tweet vervolgens aanpassen. Ook kan er commentaar in de commentbox geplaatst worden. Is de ideale tweet geschreven, dan kun je deze direct naar Twitter posten door op “Sign in” te klikken. Na het inloggen moet je nogmaals bevestigen dat je de Tweet wilt posten. Klik op “Yes” en de tweet staat op je Twitterstream.”

 

Wat zijn de facts?

“Halverwege februari zijn we van private naar public bèta gegaan. We hebben al enkele honderden aanmeldingen gehad en ontvangen elke dag nieuwe aanmeldingen. De komende maanden gaan we gebruikersregistratie en een betaalde versie introduceren. De betaalde versie zal waarschijnlijk in functionaliteit iets anders zijn. Dit bijvoorbeeld door de optie om vaste groepjes op een draft uit te kunnen nodigen of om meerdere tweets tegelijkertijd te kunnen editen. De gratis versie zal wel altijd blijven bestaan.”

Wie is er betrokken bij WeTweetApp?

WeTweetApp is ontwikkeld door Dutch Coast, een klein ontwikkelbureau uit Den Haag. De technologie die het realtime together aspect mogelijk maakt is Simulfy, eveneens door Dutch Coast ontwikkeld. Deze maand zal Dutch Coast met Simulfy en WeTweetApp aanwezig zijn op het jaarlijks congres SXSW. In april staat The Next Web op de planning.”