Gespot

Bruna Widget: Mijn Boeken Top 3

0

Laat via Hyves zien wat jouw favoriete boeken zijn.

Wat doet de widget?
“Hyvers kunnen hun favoriete boeken eenvoudig via hun profiel delen met vrienden door in de widget drie boeken te selecteren en een beoordeling te geven. Vrienden kunnen op hun beurt meer boekdetails opvragen door op de boeken te klikken. De achterliggende informatie wordt door Bruna verzorgd door een link naar de betreffende boekpagina op de Bruna site. Gebruikers kunnen daarbij zelf het design en de subtitel van de widget bepalen. Bovendien zit er een verlanglijstje-optie in. Handig met Sinterklaas en Kerst voor de deur!”

Waarom deze widget?
“Aanleiding voor de widget was de groeiende interesse die wij waarnemen vanuit de markt om widgets in te zetten als online marketinginstrument. Onlangs legde Onetomarket het idee daarom voor aan Bruna. Dankzij het Open Social principe kunnen widgets sinds kort vrij verspreid worden via social network sites zoals Hyves.

Hierdoor is het mogelijk een viraal effect te creëren zonder investeringen in advertentieruimte. Voorwaarde voor viraal succes is wel dat de applicatie vermaak of functioneel voordeel biedt aan de gebruiker. In de praktijk blijkt het echter lastig commercie te koppelen aan het sociale aspect van een netwerk als Hyves. Wij denken hierin te zijn geslaagd en zien “Mijn Boeken Top 3” dan ook als een win-win situatie voor alle partijen: de gebruiker krijgt relevante leestips, Hyves heeft er een interessante applicatie bij voor boekliefhebbers en Bruna genereert extra traffic naar de website.”

Hoe werkt de widget?
“Via Hyves kun je de widget in een paar klikken toevoegen aan je profiel. Alleen nog even je drie favoriete boeken een cijfer geven en ze staan online.”

Wat zijn de facts van de widget?
Mijn Boeken Top 3 is sinds 7 november officieel live via Hyves en Bruna.nl. Na twee weken is de widget door ruim 2500 Hyvers geplaatst.”

Wie maakte de widget?
“Het concept voor de widget is bedacht door Onetomarket. Ook de ontwikkeling en tracking van de widget is verzorgd door het online marketing bureau. De seeding via ondermeer de nieuwsbrief, website en Hyves is gezamenlijk door Onetomarket en Bruna opgepakt.”

Frankwatching in gesprek met Rik Roelofs van Onetomarket