Gespot

YouTellMe widget: Reviews en productlijstjes

0

Plaats reviews en productlijstjes op je Hyves-profiel

Wat doet de widget?

“Hyvers kunnen op een simpele manier productreviews die ze op YouTellMe hebben geschreven doorplaatsen op hun hyves-profiel. Mensen steken vaak veel tijd in het schrijven van een goede review en daarom is het fijn als je die op zoveel mogelijk plaatsen met anderen kunt delen.

Daarnaast hebben we ook een β€˜Mijn producten’-gadget uitgebracht, hiermee kun je aangeven welke producten je hebt of graag wilt hebben. Een soort uitbreiding van de populaire β€˜Mijn merken’ functionaliteit die al standaard in je Hyves-profiel zit.”

Waarom deze widget?

“We merken, zoals gezegd, dat veel mensen een hoop tijd en moeite steken in het schrijven van goede reviews. Dat doen ze omdat ze hun mening graag willen delen. Mensen zien hun aankopen als een deel van hun identiteit. Wij willen met deze gadget de mogelijkheid geven om het publiek voor die mensen wat groter en persoonlijker te maken. Daarnaast bestaat op Hyves al jaren de mogelijkheid om merken aan je profiel te koppelen, maar voor specifieke producten was dit eigenlijk nooit mogelijk.”

Hoe werkt de widget?

“Om de gadgets te gebruiken schrijf je een review of maak je een productlijstje aan op YouTellMe.nl. Je kunt deze daarna door het knippen en plakken van een stukje code makkelijk doorplaatsen op je Hyves-profiel. De gadgets zijn eventueel ook te gebruiken op blogs of andere websites. Specifieke instructies zijn te vinden op onze site.”

Wat zijn de facts?

“De gadgets zijn pas net beschikbaar, we hopen over een week of twee wat zinvolle statistieken over het gebruik te hebben. Een businessmodel is er niet direct aan deze gadgets gekoppeld, het zijn gratis diensten die we onze gebruikers aanbieden.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“YouTellMe.nl is een nieuwe productvergelijker. Wij maken productvergelijken makkelijker, leuker en socialer. Dit doen we onder andere door een nieuw vergelijkingssysteem, het verzamelen van relevante productdata en bijvoorbeeld productwiki’s waar alle bezoekers aan mee kunnen schrijven. De gadgets zijn een eerste opzet om deze sociale insteek ook buiten ons eigen platform door te zetten. We hebben ons eigen development-team waar 4 man fulltime werkt aan de website en gadgets.”

Frankwatching in gesprek met Thijs Goos van YouTellMe.nl.