Gespot

WIJ Gadget: Handige tips voor zwangeren

0

Zwangerschapsduurteller en stemmingsmeter voor op je Hyves of desktop. Een gesprek met Monique van Galen Last van Beemway over de WIJ Gadget.

Wat doet de widget?

“WIJ Special Media, onderdeel van Prénatal Moeder & Kind BV, heeft een social media applicatie/gadget gecreëerd in samenwerking met Beemway, waarmee zij een directe communicatie met hun doelgroep, (aanstaande) moeders, kunnen onderhouden.

Je hebt de keuze om informatie te delen (Hyves) of privé te houden (iGoogle of een desktop WIJ Gadget). Bij alle drie de varianten ontvang je dagelijks handige tips. De zwangerschapsteller geeft aan hoelang je precies zwanger bent en hoeveel dagen het nog duurt tot de geboorte van de baby of, na de geboorte, hoe oud de baby is.”

Waarom deze widget?

“WIJ Special Media richt zich volledig op aanstaande en jonge ouders met een kind tot één jaar. Via de applicatie kan WIJ Special Media gericht tips sturen aan de vrouwen die specifiek voor hun fase van de zwangerschap of ouderschap van toepassing zijn. De fase tips spelen in op de specifieke fase van haar zwangerschap en later over haar baby. De actuele tips spelen in op de actuele jaarkalender en vertelt bijvoorbeeld waar de luiers en billendoekjes in de aanbieding zijn.”

Hoe werkt de widget?

“Bij de Hyves variant kun je foto’s uit je Hyves gallery halen om deze te delen met vrienden op je profiel, in de WIJ Gadget. Via de Stemmingsmeter kan je aan iedereen laten weten hoe jij je voelt. In de desktop variant kun je een digitaal zwangerschapsdagboek bijhouden. Dit dagboek kan na de geboorte ook worden afgedrukt, zodat het bewaard kan worden voor later. Daarnaast kan je de widget naar eigen smaak aanpassen door middel van diverse skins. De WIJ Gadget installeren is simpel. Ga naar de url, kies je favoriete variant en klik op de knop Installeer nu.”

 

Wat zijn de facts?

“Door de keuze die WIJ Special Media aan hun doelgroep wilde geven, werd het een groot project en is er gezocht naar een business partner die interesse zou hebben om te participeren. Verzekeraar FBTO bleek een goede kandidaat omdat een dergelijke verandering in gezinssamenstelling ook consequenties heeft op de verzekeringssituatie.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“De WIJ applicatie is designed en ontwikkeld door Beemway in nauwe samenwerking met WIJ Special Media. Beemway is gevestigd in Barneveld, op de Silicon Veluwe.”