Gespot

Yellowbrick parkeer app: Snel naar goedkoopste parkeerplekken

0

Yellowbrick is een applicatie waarmee je voor bestemmingen in Nederland parkeeradvies kunt opvragen. Zo vind je de goedkoopste parkeerplekken in de buurt. Daarnaast kunnen gebruikers een parkeertransactie starten en stoppen. Wilbert Witkamp vertelt over de app.

Wat is Yellowbrick?

“Met de nieuwste Yellowbrick parkeer app kan iedereen voor bestemmingen in Nederland parkeeradvies opvragen. De app toont waar men in de buurt goedkoper kan parkeren. Deze onafhankelijke app is voor iedereen gratis verkrijgbaar en geeft tariefinformatie van zowel parkeerplaatsen op straat als in parkeergarages. In samenwerking met Prettig Parkeren worden de parkeertarieven getoond. Ook laat de nieuwe app zien waar de gebruiker gratis dichtbij kan parkeren en hoeveel minuten lopen het is naar de gewenste bestemming. Met het gebruik van de app blijft het betaalgemak voor klanten van Yellowbrick gelijk.”

Waarom dit initiatief?

“Yellowbrick streeft naar optimaal parkeergemak en geeft met deze app parkeeradvies op maat voor alle weggebruikers in het bezit van een iPhone of Android. Zo wordt inzichtelijk wat de kosten zijn op de locatie maar ook in een volgende zone. De informatie dat je een straat verder voor 1 of 2 euro per uur goedkoper kunt parkeren wordt natuurlijk interessant als je ergens een hele dag wilt parkeren. En misschien overweeg je wel een kwartier te lopen als je weet dat het dan goedkoper of gratis is. We bieden mensen een keuze doordat ze inzicht in de parkeertarieven op straat en in de garage krijgen.”

Hoe werkt Yellowbrick?

“Je hoeft geen klant van Yellowbrick te zijn om voor bestemmingen in Nederland parkeeradvies op te vragen. Door het adres in te voeren en op ‘advies’ te klikken volgt een advies. Klanten van Yellowbrick kunnen parkeren door in te loggen en op ‘parkeren’ te klikken.”

 

Wat zijn de facts?

“Yellowbrick heeft zijn ‘app visie’ aangepast. Van een format dat gebaseerd was op het alleen voor klanten mogelijk maken van bricken, starten en stoppen van parkeren via de app, naar een Google-achtige informatie app. Hierbij wordt kennis en informatie over parkeren gedeeld met wie dan ook, klant of geen klant. Gebruikers maken voor het eerst kennis met het product in relatie tot parkeren. Daarnaast kan men via een demo zien hoe de betaaloptie via Yellowbrick werkt. We verwachten binnen twee maanden 100.000 extra downloads te realiseren die buiten zijn huidige klantenkring en gebruikers van apps vallen. Op dit moment liggen we op koers met deze verwachting.”

Wie is er betrokken bij Yellowbrick?

Yellowbrick is ontwikkeld in samenwerking met One Shoe mobile, voor de data loopt een samenwerking met Prettig Parkeren.”