Gespot

Youzzle: Verhalen delen en beleven

0

Op Youzzle delen mensen hun verhalen en ontmoeten zij elkaar. Daarnaast kunnen gebruikers hun producties makkelijk delen via de belangrijkste sociale netwerken. In gesprek met algemeen directeur en bedenker van Youzzle, Peter Borghaerts.

Wat is het?

“Youzzle is dé plek waar mensen en verhalen elkaar ontmoeten. Zogenaamde ‘Youzzers’ kunnen hun verhalen en gedichten plaatsen en reacties, stemmen en opmerkingen geven en krijgen. Youzzers kunnen hun verhalen delen via de belangrijkste sociale netwerken en volgers en fans krijgen. Hun foto’s of video’s delen en toelichten, zonder beperking van het aantal karakters. Op deze manier komen hun inzendingen onder de ogen van honderdduizenden lezers en Youzzers.”

Waarom dit initiatief?

“Wie had ooit kunnen denken dat mensen via zoveel social media platformen hun verhalen zouden delen met de wereld en dan vooral die nuchtere Hollanders als Twitter wereldkampioenen. 
Wij van Youzzle zagen een gemis op internet, voor een vertrouwde plek waar mensen hun verhalen kunnen opschrijven en delen, zonder beperking van het aantal karakters. Met iedereen wordt ook iedereen bedoeld. Andere boek-, verhalen- en gedichten websites hebben vaak de drempel dat ze graag alleen literaire stukjes en gedichten willen plaatsen.

Youzzle.nl is er voor iedereen en er zijn al veel online schrijvers die de site gevonden hebben en hun verhalen plaatsen. Youzzle.nl richt zich op iedereen die het leuk vindt om zijn avonturen en/of verhalen te delen met anderen.
 Uniek is de volledige integratie met de verschillende social media platformen en het bijzondere overzichtelijke gebruiksgemak van de website.”

Hoe werkt het?

“Je meldt je aan op Youzzle door een account aan te maken. Dit kan door het invullen van accountgegevens of heel gemakkelijk door het koppelen van je Facebook of Twitter account. Na het invullen van jouw profiel (hoe wil je dat anderen jouw zien?) eventuele foto en het invullen van een bio, kun je op de button ‘Post’ een verhaal plaatsen en eventueel een foto of YouTube filmpje. Na plaatsing, kun je het verhaal met een verkorte URL doorplaatsen op Twitter, Facebook, YouTube, Hyves en veel blogaccounts. Een redactie keurt overigens de inzendingen op grievende, schutting of ongewenste taal en/of foto’s en filmpjes.

Vorige week zijn we met een schrijvers actie gestart: ‘Nederland schrijft een boek’. Iedere drie weken wordt door alle Youzzers een hoofdstuk gekozen, die daadwerkelijk in het boek komt en uiteindelijk in de winkels. Zo zullen twaalf schrijvers gepubliceerd worden en zal de verhaallijn verrassende plotwendingen en stijlen kennen.”

Wat zijn de facts?

“Youzzle.nl is vrijdag 11 februari 2011 om 8.00 uur live gegaan. Na een week live te zijn geweest hadden we 12.314 bezoekers, 793 geregistreerde accounts, 125 succesvol geplaatste verhalen, 27 succesvol geplaatste gedichten, 439 reacties en stemmen op de verhalen, 2218 Tweets en Retweets en Likes. Het business model is gebaseerd op het uitbreiden in de toekomst naar hoofd en subsponsoren, van bijvoorbeeld schrijfwedstrijden.”

Wie is betrokken?

“Bedenker, amateur dichter en initiatiefnemer van Youzzle ben ik (Peter Borghaerts), social media entrepreneur bij ACBBmedia uit Amstelveen. Ik heb de website laten ontwerpen en ontwikkelen door Matthijs Douwes en Simone Levie van Social Medium uit Nijmegen.”