Programma

De eerste sprekers zijn bekend! Stay tuned voor nieuwe namen & cases…

Het programma van SocialToday is verdeeld in drie tracks: creative content, customer experience & digital commerce. Laat je vanaf 9.30 tot 17.00 uur inspireren door de beste professionals op het gebied van social & online en duik o.a. in de wereld van (online) persuasion, contentmarketing, advocacy, behaviour targeting en data driven marketing.

Het exacte tijdschema volgt binnenkort. Houd de site dus in de gaten!

 • -

  Simone Lopulisa

  Simone Lopulisa - Landal GreenParks

  Verandermanagement bij Landal GreenParks: hoe social media de gast centraal zet

  Social media versterkt elk moment tijdens de guest journey. We delen onze ervaringen met vrienden door middel van foto’s en video’s tijdens en na onze vakantie. De rol van de gast verandert hierdoor en wordt zelf onderdeel van content en campagnes. Door proactieve webcare en het gebruik van user generated content heeft Landal zicht op wat er écht leeft bij haar gasten. Simone Lopulisa, Social Media Manager, neemt je mee in het verandermanagement van verantwoordelijkheden en processen die hierbij komen kijken. Namelijk, de groei naar een social business.

 • -

  Spencer Waldron

  Spencer Waldron - Prezi

  De toekomst van social communication: conversational storytelling

  Er woedt een ‘war for attention’. Iedereen vraagt zo’n 2 minuten aandacht van jouw potentiële klant. Dit maakt het heel lastig om online aandacht te krijgen, en bijna onmogelijk om die aandacht vast te houden. Hoe kun je je merk versterken, communities opzetten en je waarde verhogen? En hoe zorg je ervoor dat je de kostbare tijd van je doelgroep niet verspilt? Spencer Waldron van Prezi legt tijdens deze interactieve sessie uit hoe conversational storytelling helpt om het vertrouwen tussen jou en je doelgroep te versterken. Aan de hand van succesvolle B2B- en B2C-voorbeelden geeft hij je praktische tips om voor je eigen organisatie aan de slag te gaan.

 • -

  Joep Hermsen

  Joep Hermsen - ABN AMRO

  Hoe ABN AMRO met gepersonaliseerde video nieuw talent aantrekt

  Om de juiste Finance- en IT-talenten in de markt aan te spreken, zet ABN AMRO proactief Talent Sourcing in. Maar de bank heeft steeds meer moeite om het verschil te maken in het communicatiegeweld van recruitment in de online omgeving. Zo blijken potentiële kandidaten vaak al elders goed op hun plek te zitten, terwijl de vraag op de arbeidsmarkt blijft stijgen. Het gevolg is dat de druk op hen alleen maar verder wordt opgevoerd en dat zij negatieve recruitment-ervaringen opdoen. Joep Hermsen, Talent Sourcer bij ABN AMRO, deelt in zijn sessie hoe de bank met gepersonaliseerde video en met de juiste tone of voice nieuw talent weet aan te trekken.

 • -

  Mads Cramer

  Mads Kramer - Geelmuyden Kiese

  Rethinking employee advocacy on social

  Iedere dag weer is Social Media een uitdaging voor de geloofwaardigheid van bedrijven. Tegelijkertijd worden gebruikers steeds meer immuun voor corporate communicatie. Moet het marketing of PR team eigenlijk nog wel eigenaar zijn van de social media kanalen van een merk of bedrijf? Kan employee advocacy de manier waarop we met marketing en communicatie werken veranderen? Mads Cramer, Commercial & Digital Director bij het Scandinavische communicatiebureau Geelmuyden Kiese, daagt je uit buiten de box te denken als het neerkomt op employee advocacy en helpt je de superkrachten binnen jouw team op social te activeren.

 • -

  Jannick

  Jannick Blaksmark - Danish Cancer Society

  Organic survival on Facebook as an NGO

  Als Head of Social and Creative bij de Deense kankerstichting, laat Jannick creatieve content en digitale marketing strategie bij elkaar komen. Al sinds de start van Social Media wist Jannick succesvolle campagnes op te zetten in o.a. de TV en muziek industrie. Zijn innovatieve en interactieve campagnes hebben hem diverse awards opgeleverd.

 • -

  Cor-hospes

  Cor Hospes

  Make love not content

  De vraag is allang niet meer of je al content maakt, maar hoe verrassend en relevant je boodschap is. Cor Hospes is specialist in contentcreatie & storytelling en legt uit hoe jij kunt opvallen door audience, kwaliteit én liefde centraal te stellen. Ook geeft hij prijs wat je als contentmaker en marketeer kunt leren van Star Wars-bedenker George Lucas, de Franse band Indochine en foodservicebedrijf Bidfood.

 • -

  Kirsten Jassies

  Kirsten Jassies - JustK

  Content stories: hoe pas je deze nieuwe contentvorm toe?

  Sinds Instagram Stories heeft geïntroduceerd, is het dagelijkse gebruik van de app verdubbeld. Gebruikers worden nog meer betrokken bij accounts waar 24 uur-verhalen te zien zijn, en komen graag dagelijks terug voor een nieuwe story. Hoe zet je als bedrijf Instagram óf Facebook Stories in? Wat is een goed verhaal? En hoe zorg je ervoor dat je op een laagdrempelige, maar toch volwassen manier, relevante stories maakt voor je doelgroep? Socialmedia-expert Kirsten Jassies legt uit.

 • -

  Kim Swagemakers

  Kim Swagemakers - Kimpact

  How to make them stop scrolling?

  De timelines op social media barsten uit hun voegen: dagelijks produceren we meer digitale content dan de gemiddelde mens kan consumeren. En wat dacht van je van de aandachtsspanne? Maximaal 7 seconden! Daarnaast wordt de emotionele en visuele concurrentiestrijd steeds groter. Hoe grijp je – tussen al die miljoenen berichten – met jouw content toch de aandacht? Kim Swagemakers legt precies uit hoe jij jouw audience laat stoppen met scrollen!

 • -

  Casper Noreen Frid

  Casper Noreen Frid

  3 tips to impact social media

  Veel organisaties worstelen met de verschillende mogelijkheden van de social kanalen. Dat komt omdat de bewezen ROI nog te vaak onzichtbaar is. Hoe krijg je inzicht in het rendement van jouw social media? Dat is een kwestie van het opstellen van de juiste werkstructuur. Casper Noreen Frid, Social Media ROI-consultant bij Komfo, geeft 3 tips om een systeem op te stellen waarin klantwaarden, de klantreis en automatisering zijn opgenomen. Zo kun jij het maximale uit social media halen.

 • -

  Saskia du Bois Femke Pijls STE-programma

  Saskia du Bois & Femke Pijls - Stedelijk Museum Amsterdam

  From dust till Doutzen: influencer marketing bij het Stedelijk Museum Amsterdam

  Hoe kom je als museum (bleh, stoffig!) in de event-agenda van al die leuke jonge mensen in de stad? In 2014 deed het Stedelijk Museum Amsterdam voor het eerst aan influencer marketing. Wat heeft het in 3 jaar opgeleverd? Wat waren de valkuilen? Waarom jaagde cabaretier Peter Pannenkoek de curatoren van het museum de stuipen op het lijf? Hoe bleek uiteindelijk Amsterdams populairste club boy Ron Simpson (wie?) de sleutel tot online succes? En hoe kan het dat het Stedelijk na al deze successen toch weer uitkomt bij zijn eigen vrienden en netwerk? Ok, en Doutzen. In deze presentatie: 4 cases in 40 minuten.

 • -

  Eva Hollander_300 Monika Wies_300

  Eva Hollander & Monika Wies - Kantar TNS

  Zo win of herstel je het online vertrouwen in je merk [onderzoek]

  Het vertrouwen van de consument in merken en bedrijven wordt steeds kleiner. En zeker online! Wist je dat maar liefst 50% van de Nederlanders informatie op social media onbetrouwbaar vindt? Dat blijkt uit de wereldwijde studie van Kantar TNS ‘Conntected Life’. Dat komt onder andere door de discussies over nepnieuws. Wat betekent dit voor je merk? Monika Wies en Eva Hollander laten je zien wat je wel én niet moet doen om het vertrouwen van de consument te winnen, met handige hands-on tips & tricks om je te richten op digitale segmentatie.