BloggersBox: editie woensdag

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching's e-mailbox — Het bruist van de Nederlandse Web 2.0 initiatieven, de BloggersBox loopt er vol van. Frankwatching biedt elke dag een selectie  van de meest originele en interessante berichten waarbij het Web 2.0 nieuws natuurlijk voorop staat! Vandaag de lancering van het videoportal Abonja, internetbureau Tam Tam dat een Second Life vestiging opent en datingsite doedate.nl die dating èn advertising anders dan anderen doet.

Video: Abonja biedt Video á la Carte

[[image:abonja.jpg::right:1]]Abonja, een nieuwe Nederlandse online videodistributeur, is met haar videoportal live gegaan. Nadat er vanaf juli in beta werd getest,  is ruim een week geleden het wachtwoord van de site gehaald. "Kijkers hoeven voortaan niet meer te zoeken naar video op internet  Abonja.nl werkt precies andersom. De gebruiker geeft op welke onderwerpen hem interesseren. Vervolgens krijgt hij telkens wanneer er nieuw videomateriaal van zijn voorkeur uitkomt, een filmpje toegestuurd. Dat gebeurt automatisch." Na het downloaden en installeren van software wordt het  videomateriaal vanzelf op de pc van de abonnee bezorgd. 

Sjoerd Hannema, oprichter van Abonja: "Als er vers materiaal binnen is gekomen, krijgt de kijker hiervan een melding. Druk op de boodschap en het item begint af te spelen." Zoals RSS wordt gebruikt om lezers meteen op de hoogte te stellen van nieuwsontwikkelingen, zo is Abonja er om video van bijvoorbeeld het ANP of de Amsterdamse zender AT5   naar geïnteresseerde kijkers te sturen." Abonja maakt hierbij eveneens gebruik van RSS waardoor kijkers automatisch materiaal binnen krijgen en naar een vol beeld zonder buffering kunnen kijken. Abonja uitsluitend videocontent van derden en biedt onder meer materiaal van ANP Video, AT5 en Sportsplaza.

[[image:abonja2.jpg::center:1]]

Het videoportal gaat met WebAds de advertentiemogelijkheden rondom haar videoaanbod exploiteren. Aanbieders van video kunnen zich concentreren op het maken en Abonja verzorgt de distributie van de video. De aanbieder ontvangt een vergoeding per kijker per video-item. Abonja plaatst uitsluitend video’s die door de eigenaar worden aangeleverd. Voordat een kijker het video-item ziet, waar hij graag naar wil kijken, ziet deze eerst een commercial.

Meer informatie op De Telegraafweblog Abonja en de  Abonja site zelf.

Second Life: internetbureau Tam Tam opent virtuele vestiging

Tam Tam, het full-service internetbureau uit Rijswijk, is een vestiging in Second Life gestart. De belangrijkste motivatie voor een vestiging in Second Life is volgens Paul Manuel, partner bij Tam Tam, het opdoen van een brede ervaring in deze virtuele omgeving. ‘We tonen er nu een bedrijfspresentatie, een selectie van onze vacatures en onze blogs, en bezoekers kunnen er tijdens de borrel in gesprek raken met een aantal van onze medewerkers. De kennis die we met deze activiteiten vergaren zetten we vervolgens in bij advies over online marketing naar onze klanten.'

[[image:tamtam.jpg::center:0]]

Tam Tam’s activiteiten in Second Life zijn daarmee mee volgens Paul Manuel nog maar net begonnen: 'In de nabije de toekomst willen we graag dat bezoekers actief reageren en participeren, iets wat alleen mogelijk is met het organiseren van games of events. Hiermee gaan we dus ook snel aan de slag.' De virtuele vestiging wordt vrijdag 10 november geopend met een fysieke feestelijke borrel.

Meer informatie op de blogs van Tam Tam.

Dating: Doedate.nl biedt gratis advertentieruimte op website

Datingsite doedate.nl gaat op haar website iedereen gratis advertentieruimte aanbieden. De enige voorwaarde is dat de adverteerder doedaters een werkelijk voordeel biedt. Doedate.nl is een datingsite, waarbij 'leuke dingen doen met leuke mensen' centraal staat. Gebruikers kunnen eenvoudig in contact komen met anderen met dezelfde interesses, denk daarbij aan filmliefhebbers, sportmaatjes, danspartners of gewoon leuke vriendinnen om op stap te gaan. In de komende maanden mag iedereen gratis kortingsbonnen plaatsen, goedkope (proef)abonnementen aanbieden of andere interessante aanbiedingen doen op doedate.nl. De actieperiode loopt tot eind januari 2007. Doedate.nl hoopt hiermee vooral aanbieders van activiteiten, workshops,  voorstellingen, evenementen, uitgaansgelegenheden, sportfaciliteiten en uitgevers van tijdschriften te interesseren.

[[image:doedate.nl.jpg::center:1]]

'Wij hopen op deze manier snel invulling te geven aan de voordelen, die doedaters via onze site kunnen krijgen. Als doedaters afspreken om een keer met elkaar te gaan squashen, is het natuurlijk geweldig wanneer zij via de site direct korting krijgen. En voor de squashbaan ideaal om nieuwe klanten te werven.", aldus Marjolein Koning, hoofdredactrice en oprichtster van Doedate.nl. Doedaters zijn heel actief en ondernemend, veelal hoger opgeleid, in de leeftijd 30-49 jaar, die meer dan gemiddeld te besteden hebben. De vele ideeën, oproepen, tips en handige uitagenda’s op de website voorzien deze bezoeker altijd van up-to-date informatie. Naast de gratis voordeelitems biedt doedate ook andere interessante  advertentiemogelijkheden met hoge introductiekortingen aan.

"Als startende, maar veelbelovende site, proberen wij gewoon snel adverteerders te enthousiasmeren voor onze site.", licht Marjolein Koning toe. Zonder grote reclamecampagnes heeft Doedate al bijna 1000 actieve leden en 6000 unieke bezoekers en 650.000 hits per maand weten te realiseren.

Zie ook artikel op BrickMeetsByte van april 2006.