Social media

Instagram Reels maken? 10x inspiratie voor jouw merk

0

Het geheim om je Instagram-kanaal te laten groeien en je bereik te vergroten? Instagram Reels. Dit zijn korte video’s die maximaal één minuut lang zijn. Mensen besteden inmiddels ruim 20%* van hun tijd op Instagram aan het bekijken van Reels. Tijd om daar als merk op in te haken en op een vernieuwende en originele manier je merk, product en community online op de kaart te zetten. Maar hoe pak je het aan? Wat past bij jullie merk? Wij delen in dit artikel 10 inspirerende voorbeelden voor Instagram Reels.

1. How to-Reels

Deel in een video hoe je jullie product gebruikt. Dit hoeft geen gelikt beeld te zijn. En is bij voorkeur gemaakt door een gebruiker of ambassadeur van je merk die laat zien hoe je jullie producten gebruikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gisou (@gisou)

2. Productdetails

Maak een mooie sfeervideo waar iemand je product laat zien. Denk hierbij aan de pasvorm van een broek of een sieraad dat je in je handen vasthebt. Zo kunnen mensen de grootte of fit goed zien. Armed Angels heeft hier mooie voorbeelden van. Door deze video’s krijg je het idee dat je het product bijna kunt voelen en aanraken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARMEDANGELS (@armedangels)

3. Impact

Je kunt als duurzaam merk ook een leuke samenvatting van je duurzame activiteiten delen. Zoals Tony’s Chocolonely hier doet met hun JaarFAIRslag in een Reels:

4. Advies

De service die je offline biedt, kun je naar Reels vertalen zodat mensen ook online dezelfde ervaring hebben. Bijvoorbeeld door advies te delen over jullie producten. Een grappige Reels (en niet al te serieus) is het voorbeeld van Away Suitcases.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Away (@away)

5. Stories

Stories zijn verhalen van de mensen achter en rondom het merk. Verhalen doen het goed op Instagram omdat ze een merk toegankelijk maken. Je kunt je identificeren met andere mensen. Een mooi voorbeeld is de rubriek van Ace & Tate: ‘A frame for every face’ – Verhalen van mensen uit de community.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ace & Tate (@aceandtate)

6. Recept-inspiratie

Laat zien hoe je producten gebruikt kunnen worden en deel inspiratie. Bijvoorbeeld met een recept, als je in de voeding of dranken zit. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crisp (@crisp_nl)

7. Community / Samenwerking

Door een Reels te delen met een influencer of ambassadeur van je merk, laat je zien hoe je product gebruikt wordt in real life. En je zet je community op een podium. Dit zorgt voor vertrouwen maar ook een groter bereik.  Dit is een mooi voorbeeld van My Joolz die een gedeelde Reels maakte over duurzaamheid. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOOLZ (@myjoolz)

8. True or False / Q&A

Beantwoord vragen aan je community. Dit kan gaan over een specifiek onderwerp, over het bedrijf, producten of een interview met een expert. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sézane (@sezane)

9. How it’s made

Vertel niet alleen hoe je producten gemaakt worden, maar laat het ook zien. Op deze manier kun je vertrouwen creëren en geef je een kijkje in de keuken van je bedrijf. Zo krijgen je producten meer waarde voor de consument. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IJsbaart (@ijsbaart)

10. Routine

Maak een routine met jullie producten. Dit vinden veel mensen interessant om te zien: hoe doet hij/zij het, doe ik het wel goed? Je kunt natuurlijk video’s opnemen met een routine vanuit je community, maar je kunt het ook anders aanpakken zoals onderstaand voorbeeld van Rowse. Deze Reels is wat complexer om in elkaar te zetten, maar misschien kun je wel content recyclen door een Reels te maken met bestaand videomateriaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROWSE (@rowsebeauty)

Ken jij nog inspirerende voorbeelden van Reels voor of door merken? Deel ze met ons in de reacties. We zijn benieuwd!

En als je inspiratie zoekt over hoe je mooie video’s maakt met je telefoon, dan is het zeker leuk om het Instagram-account van Victoria Taran-Sholomko te volgen. Hier deelt ze via Reels hoe ze toffe effecten creëert.

*Bron intro: Techcrunch