Verdieping

Boekrecensie: ‘Corporate storytelling’

0

Peter van der Wijk heeft geprobeerd de storytelling over bedrijven samen te vatten in een Corporate storytelling, De marktwaarde van een geloofwaardig verhaal. Dit boek beschrijft hoe je als manager of ondernemer het authentieke verhaal van je bedrijf kunt ontdekken en communiceren.

Wat is een goed verhaal? Een goed verhaal boeit, laat zich gemakkelijk navertellen, roept emoties op, biedt herkenning voor de toehoorder en érkenning voor de verteller. Een goed verhaal geeft autoriteit en helpt daarmee organisaties verder. Hoe komt het dan dat er relatief weinig organisaties zijn die de kracht van ‘storytelling’ gebruiken? Waarschijnlijk omdat een precieze opbouw in het verhaal ontbreekt en deze teveel is geschreven om de lezer te boeien, in plaats van een blijvend beeld te schetsen van de organisatie.

Het boek is helder en toegankelijk geschreven, met veel – kortbesproken – cases en een eigentijdse en luxe vormgeving. Jammer genoeg is naar mijn mening het boekje (80 pagina’s) te het aankoopbedrag van 20 euro niet waard.  Als je slim googelt heb je alles over storytelling al binnen handbereik.

Titel: Corporate storytelling – De marktwaarde van een geloofwaardig verhaal
Auteur: Peter van der Wijk
Uitgever: Uitgeverij Haystack
Jaar: 2007
Nummer: ISBN13: 9789077881255
Mediatype: Boek (80 pagina’s)
Prijs: € 19,95
Bestellen: Bol.com en Managementboek.nl