Gespot

Site gespot: Yeon.nl

0

Vergelijk en boek congressen, workshops en seminars

Wat doet Yeon.nl?
Yeon is de eerste portal van Nederland dat alle zakelijke evenementen van maximaal twee dagen overzichtelijk in kaart heeft gebracht. Daarnaast is het dé plek waar je alle informatie over het evenement kunt vinden, vergelijken en zelfs direct kan boeken. Een dergelijke boekingssite voor zakelijke evenementen is uniek in Nederland. Tevens werken wij voor de evenement organisatoren op basis van no cure no pay (wij verdienen op de boekingen). Het plaatsen van het evenement op onze site is dus gratis. Zowel op de site als in de nieuwsbrief.”

Waarom Yeon.nl?
“Als eventmarketeer miste ik zelf de plek waar ik mijn evenement aan de juiste doelgroep kon tonen. Toen ik ging zoeken, kwam ik er achter dat een dergelijke boekingssite nog niet bestond. Er waren wel portals met doorlinks naar de evenementorganisatoren of agenda’s binnen een bepaald vakgebied, maar nergens vond ik én het complete overzicht én alle informatie van het evenement én een boekingssite in één.”

Hoe werkt Yeon.nl?
Yeon biedt evenementen aan binnen alle vakgebieden en branches. Als bezoeker kun je dus direct op je eigen vakgebied of zoekwoord naar evenementen zoeken. Tevens bestaat er een uitgebreide zoekfunctionaliteit. Als Yeon lid kun je een gepersonaliseerde zoekpagina maken waardoor je altijd direct het aanbod dat voor jou interessant is kunt zien. Daarnaast krijg je een nieuwsbrief met alleen maar evenementen binnen jouw zoekprofiel – een nieuwsbrief op maat dus – en je kunt van last minute aanbiedingen gebruik maken als je je opgeeft voor de last minute nieuwsbrief. Ook krijgt de bezoeker altijd een cadeau bij boeking en kan een bedrijf met zijn werknemers tegen bedrijfskorting boeken.

Voor de aanbieder bestaat de mogelijkheid om direct nieuwe evenementen te plaatsen, zijn evenementen aan te passen en te kijken hoeveel boekingen er al binnen zijn. Daarnaast ontvangt hij van ons natuurlijk alle statistieken over zijn evenementen.”

Wat zijn de facts van Yeon.nl?
“We hebben voor de lancering alle evenementorganisatoren benaderd, omdat we bij de lancering een goed aanbod wilde laten zien. Dat is gelukt, alle organisatoren en aanbieders van deze zakelijke evenementen zijn erg enthousiast en bijna alle grote partijen in Nederland staan op Yeon. Daardoor hebben we bij de start al meer dan 500 evenementen en verwachten we eind van de maand op het dubbele te zitten. We zijn net een aantal dagen live, maar hebben nu al meer dan 1.000 bezoekers gekregen die gemiddeld 6 minuten op de site doorbrengen en daarbij 7.500 pagina’s hebben bekeken, een goed begin.”

Wie maakt Yeon.nl?
Yeon is gebouwd door Mattmo. Ik ben zelf eigenaar en marketeer in hart en nieren en hou me dan ook vooral bezig met de bezoekerswerving, contentswaps met andere portals, samenwerkingen etc. Daarnaast heb ik een salesmanager, Milton Gerverdinck, die onze relaties onderhoudt met de aanbieders van de evenementen en de bedrijven die met bedrijfskorting boeken (grote HR overeenkomsten). Ten slotte heb ik een zeer gemotiveerde Nyenrode student Hanneke Vis die zich het komende half jaar bij ons bezig houdt met de online marketing en redactielid Edme Koortstra dat de evenementen checkt en nog beter op de site zet.”

Frankwatching in gesprek met Tessa Smits van Yeon.nl.