Gespot

MyTraffic: Routes op je iPhone

0

Staan er files op je route? Een gesprek met Locatienet over MyTraffic.

Wat doet de applicatie?

“Om het fileleed van de automobilist te verlichten introduceert Locatienet, bekend van Routenet, MyTraffic voor de iPhone. Met deze applicatie kan de automobilist vooraf en onderweg voorzien worden van verkeersinformatie.

Met MyTraffic is het mogelijk om op een persoonlijke routes file- en flitsinformatie bij te houden. In één oogopslag wordt weergegeven wat de verwachtte reistijd van deze route is. Daarbij wordt rekening gehouden met blokkades door ongevallen of wegwerkzaamheden. Er is een handige uitputtende lijst van alle mobiele flitsers en files in Nederland en vaste routes kunnen snel toegevoegd worden vanaf je GPS positie. De routes hoeven maar één keer ingevuld te worden en kunnen een eigen naam krijgen, waardoor deze makkelijk zijn terug te vinden in de applicatie. Handig voor bijvoorbeeld de dagelijkse woon/werk route.”

Waarom deze site?

“Om de gebruikers van Routenet meer service te kunnen bieden, is MyTraffic ontwikkeld voor mobiel gebruik. Op Routenet is het al langer mogelijk om je persoonlijke file-informatie te bekijken, nu kan dit ook op de iPhone. De ANWB heeft ook een iPhone applicatie, maar daarbij is het niet mogelijk om je persoonlijke routes in te stellen.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie geeft een zeer nauwkeurige weergave van actuele reistijden voor vast ingestelde routes in minuten nauwkeurig. Het is mogelijk snel te zien of op de routes mobiele flitsers, files of wegwerkzaamheden gesignaleerd zijn.De iPhone MyTraffic applicatie is gratis te downloaden in de App Store.”

Wat zijn de facts?

“De applicatie staat nu op nummer 1 in de App Store onder Navigatie. Bij de overalllijst (alle applicaties) staat MyTraffic op de 6e plaats. MyTraffic is op dit moment 3000 keer gedownload, sinds de lancering van afgelopen op vrijdag 25 september. De helft van de gebruikers heeft ook een persoonlijk Mytraffic account aangemaakt. Het aantal MyTraffic accounts neemt snel toe, bijna 1 aanmelding per minuut.”

Wie maakt de applicatie?

“De MyTraffic applicatie voor de iPhone is ontwikkeld door Locatienet en Webstate. Beide gevestigd in Utrecht. Locatienet is leverancier van standaard route- en locatiediensten en dus bekend van de online routeplanner Routenet. Webstate is het eerste bedrijf dat een professionele SharePoint iPhone integratie heeft ontwikkeld: iSharePhone.”