Gespot

Whizzie: Verbeter jezelf

0

Je taalvaardigheid verbeteren? Een gesprek met Hylke Steiginga over Whizzie.

Wat doet de site?

“Whizzie biedt iedereen de gelegenheid zijn taal- en rekenvaardigheid op niveau te brengen. Met een aantal simpel te volgen videolessen en testen zijn gênante fouten eenvoudig te voorkomen. In het kort komt het erop neer dat Whizzie online video-onderwijs aanbiedt, gericht op het bijspijkeren van de basisvaardigheden rekenen en spellen. Dit is erg populair in de US en Azië, maar voor Nederland nog uniek. ”

Waarom deze site?

“Het concept is gekopieerd van een bedrijf uit Zuid-Korea. Deze exploiteert vergelijkbare modules zeer succesvol. Wij kunnen ons helemaal vinden in het idee achter gestandaardiseerde cursussen. Wij leren mensen eigenlijk niks nieuws. Iedereen heeft de regels en de ezelsbruggetjes ooit gekend. Wij bieden mensen de gelegenheid deze oude kennis op een moderne manier weer op te frissen.”

Hoe werkt de site?

“Het pakket bestaat uit 45 video modules, variërend in tijd van 8 tot 15 minuten die stapsgewijs de basisvaardigheden behandelen. Elke module eindigt met oefenopgaven om de nieuw opgedane kennis te testen. In zakelijk en schooltoepassingen begint iedere gebruiker met een test om het niveau in kaart te brengen. Daarna volgt een gericht advies plus de mogelijkheid om een afsluitende toets te maken. Zo houden we het leertraject meetbaar.”

Wat zijn de facts?

“Whizzie is in april van dit jaar gelanceerd. Op dit moment hebben we enkele duizenden accounts via de site verkocht. Daarnaast verkopen wij licenties aan bedrijven (detacheerders tot banken) en onderwijs instellingen (VO, MBO en HBO). Deze betalen voor een jaarlicentie plus een bedrag per gebruiker.”

Wie maakt de site?

Whizzie is door mij en Paul Laurijssens opgericht en bedacht. De applicatie, de website inclusief het video cursus materiaal is gemaakt door MediaMonks uit Hilversum. ”