Gespot

GratisPrint: Speciaal voor studenten

0

Studenten kunnen nu gratis documenten afdrukken. Een gesprek met Thomas van der Kleij over GratisPrint.

Wat doet de site?

“GratisPrint is een dienst, opgericht door studenten, die andere studenten in staat stelt hun documenten gratis af te drukken. Via de website kunnen studenten zich aanmelden, een profile aanmaken en vervolgens hun documenten uploaden. Deze documenten kunnen zij vervolgens weer afdrukken op één van de, speciaal daarvoor bestemde printers, die door het hele land verspreid staan. De afdrukken zijn kosteloos doordat er reclameboodschappen aan zijn toegevoegd die zijn afgestemd op het profiel van de student.”

Waarom deze site?

“Door de digitalisering moeten studenten zelf hun documenten afdrukken. Zijn krijgen deze online aangeleverd. Het zelf afdrukken verplaatst de kosten van de onderwijsinstelling naar de student. Tegelijkertijd zijn er vele adverteerders die bergen met geld uitgeven om studenten te bereiken. Vaak wordt dit echter uitgegeven aan verbruiksartikelen, waar je bij GratisPrint studenten langduriger bereikt  via gebruiksartikelen.”

Hoe werkt de site?

Op de site kun je je aanmelden. Je maakt daar een profiel aan waarin je een aantal zaken over jezelf aangeeft, zoals man/vrouw, studierichting, stad, hoeveelste jaars student je bent, hobby’s, interesses, enzovoort. Na dit aangemaakt te hebben kun je je documenten uploaden. Op onze printers door het land kun je opnieuw inloggen. Door in te loggen weten wij wie je bent en kunnen we advertenties, afgestemd op jou profiel, toevoegen aan de kop- en voetttekst van je documenten. Hierdoor is het kosteloos voor de eindgebruiker en door de relevantie geen spam.

 

Wat zijn de facts?

Tijdens de pilot, in Amsterdam en Utrecht, hebben 10.000 studenten zich aangemeld, die 75.000+ printjes per maand maakten. Het aantal aanmeldingen ligt op dit moment op meer 100+ per dag. Tevens hebben we een “functionele flyer” ontwikkelt, in de vorm van een collegeschrift, waarvan we er 100.000 per trimester verspreiden.

Wie maakt de site?

GratisPrint is een initiatief van Ilja Groenewegen, Thomas van der Kleij, Bram van Leur en Georgi Tuaev. We houden kantoor op het Molenpad, nabij de Leidsestraat. Momenteel, studeert iedereen nog.”