Gespot

Ontwikkelzelf.lab: Voer de regie over je verzekering

0

Wat verwacht je van een internetverzekeraar? Een gesprek met  Verzekeruzelf over Ontwikkelzelf.lab.

Wat doet de site?

“De site Ontwikkelzelf.lab is een portal waarop klanten en niet-klanten van VerzekerUzelf kunnen meedenken en meebeslissen over verzekeringen en verzekeringsproducten. Dit doe je door deel te nemen aan challenges, een soort prijsvragen.”

Waarom deze site?

“De site is opgericht omdat uit klantonderzoek in 2009 van VerzekerUzelf bleek dat klanten behoefte hebben om mee te denken, mee te praten en mee te ontwikkelen.”

Hoe werkt de site?

“Je moet je eerst registreren. Vervolgens kun je meedoen aan de challenges die op dat moment op de site staan. De challenges hebben een bepaalde duur, rechts in het scherm staat een klok die aftelt tot het einde van de challenge. Met deelname aan de challenges kun je  Vuzzies  verdienen, dat zijn een soort waardepunten die kunnen worden ingewisseld voor cadeaus  in de VUZ-shop . Verder heeft de site een forum, waarop klanten en niet-klanten bijvoorbeeld vragen kunnen stellen aan de directeur en met elkaar kunnen discussiëren.”

 

Wat zijn de facts?

“We hebben tot nu toe 91 ideeën ontvangen op de challenges. Daar zitten de personeelschallenges bij. We zijn met  6 winnende ideeën met de uitwerking of aanpassing bezig op onze site. Er zijn nu 287 Vuzzers (deelnemers). In april hebben we 3850 Vuzzies uitgekeerd en 2250 daarvan zijn meteen besteed in onze VUZ shop. Er komen gemiddeld 150 bezoekers per dag dus 4500 per maand.”

Wie maakt de site?

“De Ontwikkelzelf.lab website is ontwikkeld door Redesignme. Zij hadden een dergelijk platform al gemaakt voor creatieven.”