Innovatie

Forrester Research: de social bubble komt er aan!

0

Op LeWeb 2011 spreekt ook George Colony, Chairman & CEO van Forrester Research. Volgens hen heeft het ‘web’ zijn langste tijd gehad en wordt het de komende jaren vervangen door het ‘App-Internet’, dat garant staat voor meer snelheid en betere gebruikerservaringen. Social media zijn uitgegroeid en alleen bedrijven die bestonden voor het social mediatijdperk, zullen de komende bubble overleven.

De processorkracht verdubbelt elke 18 maanden, storage verdubbelt elke 12 maanden, maar de snelheid van ons netwerk blijft achter. Als je hierover nadenkt, dan blijkt dat op de lange termijn opslagcentra steeds belangrijker worden. Dat was het openingsstatement van George Colony. Hierna vervolgende hij zijn presentatie met een vergelijking tussen de iPad en super computers. De iPad is namelijk erg langzaam, gelijk aan de snelste computer van 1982. In 1983 zou de iPad één van werelds 40 snelste computers zijn geweest.

De app is de toekomst

Volgens George Colony zijn het internet en de app de toekomst. Het ‘web’, of misschien beter gezegd; HTML, heeft volgens Forrester zijn langste tijd gehad. Dit is volgens hem niet een trend die gedreven is door techniek, maar door de voorkeur van mensen. Een app is sneller en geeft betere gebruikservaringen. Volgens de schatting van Forrester heeft de ‘App-Internet’-markt een waarde van 2,2 biljoen dollar. Apple wordt gezien als de leider in de markt en Google als een bedrijf dat vast wil houden aan het Web. De reden waarom Google hieraan vast wil houden, is natuurlijk dat ze hier op het gebied van analytics en advertentieinkomsten belang bij hebben. Het is nog te vroeg om te het met enige zekerheid te kunnen zeggen, maar volgens George Colony komt er elke 10 jaar een oude marktleider terug in een innovatieve markt. Voor het ‘App-Internet’ zet Forrester in op Microsoft.

LeWeb Forrester Research

Social media zijn uitgegroeid

Amerikanen besteden meer tijd aan en op social media dan aan vrijwilligerswerk, bidden, bellen en sporten. Eén van de weinige dingen waar ze wel meer tijd aan besteden, is winkelen. De populatiepenetratie van social media in Europa is erg hoog. Dit betekent dat zowel in tijd en in aantallen de groei uit social media is. Het gevolg: een bubbel voor social startups. Volgens George Colony zullen alleen ‘post social’-bedrijven (die al bestonden toen social media er nog niet waren) overleven en zullen de tijdrovende social apps het niet halen. De toekomst voor social media zit volgens Forrester in Sharepoint-achtige oplossingen. Social media zullen dus wel blijven bestaan, maar dan in een aangepaste vorm.

Lees ook de andere verslagen van LeWeb 2011.