Innovatie

Instagram: favoriet bij Jamie Oliver voor emoties en recepten

0

Op dit moment is London het toneel van de eerste zomer editie van LeWeb. De conferentie richt zich op ondernemers de IT-industrie, maar is eigenlijk gewoon een must voor iedereen die de huidige technologie zo goed mogelijk wil benutten. Tijdens LeWeb London zullen onder andere sprekers van Google, Facebook en Instagram hun geheimen en visies delen.

Data, BIG DATA!

Na de opening trapt McKinsey & Company LeWeb London af met een presentatie over het hedendaagse datagebruik. Doordat steeds meer apparaten gekoppeld zijn aan het internet, is de opslag van data op geëxplodeerd en dit zal ook blijven groeien. Vooruit kijkend naar 2020 zullen we dan wereldwijd 5 miljard internetgebruikers hebben die met elkaar 53 zettabytes aan data publiceren.

Door al deze data kan er steeds meer online onderzoek worden gedaan. Dit geldt niet alleen voor informatie over producten die we willen kopen, maar ook voor het voorspellen van bijvoorbeeld griep-epidemieën. Iets wat wordt gedaan door de zoekopdrachten van gebruikers van bijvoorbeeld Google te analyseren. Maar er zijn meer toepassingen. Zo gebruiken bedrijven deze data om verkoopcijfers te voorspellen, en filmproducenten gebruiken het om te bepalen of een film een succes gaat worden of niet. Door al die data goed te gebruiken, kan er dus veel geld bespaard of verdiend worden

Jamie Oliver fan van Instagram

Net als bij de decembereditie is er ook deze keer een celebrity aanwezig, en wel Jamie Oliver. Hij wordt vergezeld door Kevin Systrom, CEO van Instagram. Jamie Oliver gebruikt Instragram sinds dit jaar “stiekem” nadat het door iemand van Instagram op zijn telefoon was gezet. Hoewel men het niet verwachtte ging hij het nog gebruiken ook. Hij gebruikt Instagram voornamelijk voor het delen van van emoties en recepten, de twee dingen die hem de meeste reactie opleveren. Zo zijn er volgens hem zelfs mensen die hem alleen maar volgen op social media voor het krijgen van de gratis recepten.

Volgens beide heren is het grote voordeel van Instagram dat je ondanks dat je elkaars taal niet spreekt, toch elkaar beter kunt leren kennen en in contact kan blijven. Jamie Oliver geeft aan dat hij erg onder de indruk is van het effect van Instagram. Voor de zoektocht naar een vormgever voor zijn bedrijf plaatste hij ook een foto op Instagram. Dit resulteerde in 300 sollicitaties is 2 uur!

Kevin Systrom gaat nog even kort in op de toekomst van Instagram. Hun focus blijft het aanbieden van een mobiele app waarmee je eenvoudig onderweg je foto’s kan delen. Door hun API (een methode waarmee ontwikkelaars toegang kunnen krijgen tot de data van een dienst) zijn er veel diensten om Instagram heen gebouwd. Het is niet hun bedoeling om hiermee gaan te concurreren. Wat ze wel willen, is insteken op het ontdekken van alle foto’s die op Instagram staan en dus gebruik gaan maken van alle data die er op hun platform beschikbaar is. Hierin zie ik een beetje een trend: het sluit niet alleen aan bij de presentatie van McKinsey & company, maar dit is ook een belangrijk onderdeel van de strategie van Foursquare. Mijn gevoel is dat we dit de komende tijd meer gaan zien.

Lees hier de andere verslagen van LeWeb’12.