Gespot

Cardagram: Persoonlijke postkaarten versturen via je smartphone

0

Cardagram biedt voor iedere gelegenheid een kaartje! Je kunt met deze app namelijk eenvoudig een persoonlijke postkaart maken en versturen, met een Facebook-, Instagram- of andere zelfgemaakte foto op de voorkant. Delphine Prediger, projectverantwoordelijke, vertelt.

Wat is Cardagram?

Cardagram is een gratis te downloaden app voor de iPhone en binnenkort ook voor Android. Met deze app kan je snel en gemakkelijk echte ansichtkaarten versturen vanaf je smartphone. De kaartjes hebben een foto op de voorkant en een persoonlijk bericht op de achterkant. Door een foto te uploaden van je Facebook- of Instagramaccount, of door een foto te nemen met je mobiel verstuur je dus een gepersonaliseerd kaartje, waar je ook bent ter wereld. De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.”

Waarom dit initiatief?

“Een kaartje is een speciaal geschenk dat weer helemaal terug zal komen. Dankzij Cardagram gaat het versturen van postkaarten snel en gemakkelijk. Er bestaan meerdere apps voor ansichtkaartjes, zoals Postagram en Greetz. Het is dus niet een nieuw model, maar op het moment is er geen enkele speler die de Franse of de Europese markt duidelijk domineert. Bijvoorbeeld, waar Greetz.nl meer gericht is op de wenskaartjes, gaat het bij ons echt om het direct delen van je ervaringen door het simpel en gemakkelijk te houden. Daarbij is Cardagram ook goedkoper en is Cardagram op zowel de iPhone en de Android te verkrijgen. Dan biedt Cardagram ook nog veel plezier dankzij Tobi de duif, onze mascotte. Mis dan ook niet zijn reisavonturen op Tumblr en Twitter!”

Hoe werkt Cardagram?

“Je downloadt de Cardagram-app gratis van de App Store en binnenkort in de Android-winkel. Daarna maak je binnen 1 minuut een profiel aan, waarna je al gelijk je kaart kunt maken. Je kiest een foto uit één van je albums of maakt direct een foto, voegt een profielfoto van jezelf toe, schrijft een persoonlijk bericht en vult het adres in. Hierna hoef je alleen nog maar te betalen, waarna de kaart wordt afgedrukt en verstuurd.”

 

Wat zijn de facts?

“Een week na de launch in Frankrijk was Cardagram al bijna 10,000 keer gedownload. Wij willen vooral dat de ervaring van de klant zo simpel mogelijk is en dit is dan ook iets waar wij nog meer aan gaan werken. Vanaf vrijdag 27 juli 17.00u zal er een week lang een actie lopen op Cardagram, waardoor gebruikers een week lang gratis kaartjes kunnen versturen.”

Wie is er betrokken bij Cardagram?

“Wij zijn een klein team bestaande uit 9 mensen, werkzaam vanuit Parijs. We hebben 2 collega’s die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van Cardagram in Duitsland, twee werken aan de implementatie in Frankrijk, één aan de Engelse implementatie en één werkt aan de implementatie in Nederland. Daarnaast hebben we ook een verantwoordelijke voor IT, iemand voor productie en logistiek en een designer.”