Hoe Google+ je page ranking omhoog kan krikken

pelpina thumbnail google plus

Wist jij dat je als persoon hoger in Google's zoekresultaten terecht kunt komen met een geoptimaliseerd Google+ profiel? In deze video geef ik je 5 tips om jouw Google+-profiel te optimaliseren voor zoekmachines!

1. Optimaliseer je Google+ ‘over’ pagina

Optimaliseer ten eerste je Google+-profiel door je ‘about’pagina optimaal in te vullen. Zorg ervoor dat deze pagina vol zit met keywords. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld ‘social media,’ ‘online video’ en de naam van mijn bedrijf. Verder is dit de ideale plek voor links naar je website en profielen op social media.

2. Zorg voor meer volgers op Google+

Hoe meer volgers je hebt op Google+, hoe hogerop jouw profiel komt in de zoekresultaten. Dat komt doordat Google de zoekresultaten personaliseert. Stel, iemand die mij niet volgt zoekt op ‘online video productions.’ De kans dat mijn artikel of profiel dan bij die persoon op de eerste pagina van de zoekresultaten komt is erg klein. Maar, volgt die persoon mij wel op Google+, dan personaliseert Google de zoekresulaten – en is de kans dat ik op de eerste pagina kom juist weer erg groot.

Als ik auteurschap heb geclaimed over het artikel dat ik geschreven heb (zie tip 3), zullen mijn foto en een link naar mijn Google+-profiel ook te zien zijn bij het artikel in de zoekresultaten. Als je de keuze hebt tussen een reguliere blauwe search link, of een link met een foto en artikel van een bekende, dan is de keuze snel gemaakt. Het is dus erg belangrijk om veel volgers te krijgen om hogerop in zoekresultaten te komen.

3. Claim auteurschap voor jouw online artikelen

Je kunt met Google+ heel makkelijk auteurschap claimen voor jouw online content. Als een blogartikel dan verschijnt in zoekresultaten, staat jouw naam en je foto erbij. Je naam is vanuit de search results ook klikbaar, zo kunnen mensen je meteen toevoegen op Google+.

Connect je artikelen met Google+

Je kunt op twee manieren je artikelen connect-en met je Google+-profiel:

 • Voeg je e-mailadres toe aan elke post, en gebruik dat zelfde e-mailadres in je Google+-profiel.
 • Voeg je Google+-profiellink toe aan de standaard auteurbeschrijving van je eigen website en voeg vervolgens de link van je website toe aan ‘contributor to’ op Google+.

4. Link je Google+-profiel naar je website

Zorg ervoor dat je Google+ profiel of pagina direct gelinkt is naar je website. Dat kun je doen door het claimen van auteurschap (zie tip nummer 3), of door een Google+ badge toe te voegen aan je website.

Voeg een Google+ badge toe aan je website

Er zijn twee verschillende soorten badges: voor Google+ profielen en Google+ pages. Door een badge te plaatsen op je website, maak je het je lezers makkelijk om jouw website aan te raden – waardoor je sneller hogerop komt in zoekresultaten. Bovendien kan een badge je ook meer Google+-volgers opleveren. Als je Google vertelt dat deze twee pagina’s (je website en je Google+ profiel) bij elkaar horen, kan dit je helpen in het domineren van de zoekresultaten.

5. Voeg de +1 button toe aan je posts

De Google +1 button lijkt op de Facebook like button, maar heeft meer invloed op zoekresultaten: je eindigt hoger in de zoekresultaten als het meer +1’s heeft! Dit geldt zelfs voor mensen die geen profiel hebben op Google+. Hoe meer +1’s jouw artikel heeft, hoe zwaarder je website zal wegen in zoekresultaten – en hoe groter de kans dat je hogerop eindigt bij een search. Bovendien verspreiden +1’s je artikel meteen op Google+: users raden jouw content aan in hun kringen en sturen zo meer traffic naar jouw website. Het is dus erg belangrijk om het je lezer makkelijk te maken om op die +1 te klikken. Zorg ervoor dat de +1 button automatisch bij al je artikelen staan.

Abonneer je op onze video’s

Vond je dit een handige video? Of heb je nog een goede Google+ tip? Laat dan zeker een reactie achter. En vergeet Frankwatching niet toe te voegen aan je Google+ kringen! Wil je onze video’s elke week bekijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. Tot volgende week woensdag!

Uitgelicht: Training Schrijven voor SEO: hoe maak je content vindbaar?

Voorstel_schrijven-voor-seo-640x465

Leer in een dag hoe je jouw content (tekst, video, social media) kunt optimaliseren voor Google, zodat je meer conversie realiseert. Sandra Hulsenboom, Marketing & Communicatie SNT: “De training Schrijven voor SEO is een echte aanrader! Je leert veel en krijgt tips & tricks om je website direct beter vindbaar te maken voor Google. Je gaat met energie en inspiratie naar huis om zo snel mogelijk je site te optimaliseren."

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , .

Reacties

 1. Handige tips. Direct aan de slag. Dit stuk gaat over het individu, maar geldt net zo goed voor bedrijven. Of zijn hier nog aanvullende ‘tips’ voor.

 2. Helder verhaal! Wat ik lastig vindt van Google is dat je achteraf je e-mail adres niet meer kunt veranderen. Ik heb indertijd een gmail account aangemaakt voor Google+, maar dat gebruik ik verder nergens voor, maar het lukt me niet om dat te veranderen naar m’n normale e-mail adres, ook omdat dit al gekoppeld is aan een ander Google account. Iemand een idee hoe ik dat kan oplossen? Ik heb niet zo’n zin om een nieuw Google+ account aan te maken…..

 3. Dank voor de relevante input. Omgekeerd een tip aan Pelpina Trip, en alle andere videopresentators: de beste articulatie valt niet op.

 4. Dank voor de tips!
  Ik ben gisteren aan de slag gegaan met het claimen van auteurschap en vandaag al resultaat in Google zoekresultaten. Dat is snel :-)

 5. Super tip zeg! ga hem meteen toevoegen en hopelijk zal mijn website wat stijgen. Woensdag ben ik weer van de partij thanks.

 6. Volledig akkoord met het artikel.
  Google plus zal meer en meer een rol gaan spelen voor de rankings.
  Ook zien we meer en meer google plus post terug komen binnen de zoekresultaten van Google
  Zeer goede checklist om te beginnen.

 7. Google+ is idd meer en meer van belang voor rankings.

  Geen enkel search levert nog dezelfde resultaten op en zijn dus meer en meer gepersonaliseerd. Waar is de tijd dat een top3 positie ook overal een top3 positie was (wat was het toen simpel)?

  Korte en goeie start in dit artikel om mee te beginnen

 8. Hoi Pelpina bedankt voor je heldere uitleg. Let wel op dat je altijd uitgelogd bent van google+ voordat je je zoekresultaten gaat bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat google+ een belangrijke ondersteuning is van je site.
  Groet,
  Robert-Jan

 9. Super handige tips Pelpina!
  Bedankt! Opnieuw eens des te meer duidelijk hoe belangrijk Social media is. Ik ga je tips alvast toepassen

 10. Een erg handig artikel. Dat Google veel waarde hecht aan een plus pagina, lijkt voor de hand te liggen.
  Voor onze website toch ook maar de nodige aanpassingen gedaan. Google is de privédetective onder de zoekmachines, dus buigen.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!