Gmail-handtekening personaliseren: logo’s, links & foto’s

gmail handtekening

Hoe personaliseer je je Gmail-handtekening met bijvoorbeeld je bedrijfslogo, links en fotootjes? En hoe kun je verschillende handtekeningen gebruiken vanuit hetzelfde e-mailaccount voor bijvoorbeeld verschillende bedrijven? Ik laat het stap voor stap zien in deze video.

Gmail labs

We beginnen eerst bij je instellingen in je Gmail account. Klik op labs (dit is het experimentele deel van Google). Je moet hier twee opties aanvinken:

 • afbeeldingen invoegen
 • standaard antwoorden

Klik vervolgens op opslaan.

Voeg je handtekening toe

Begin een nieuwe e-mail. Vul geen adressen in, maar typ of plak je handtekening in de body van je e-mail. Voeg bijvoorbeeld je naam, titel, contactgegevens, of slogan toe.

Voeg links toe

Als je links wilt toevoegen, selecteer je de tekst die je klikbaar wilt maken. Dan klik je onder in je Gmail-scherm op het linkje. Typ in het pop-up scherm de hele websitelink in, inclusief http:// en je link is klaar!

Speel met de tekstopmaak

Het is ook erg makkelijk om te tekst opmaak aan te passen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je naam en titel groter te maken of de naam van je bedrijf een andere kleur te geven. Dat kun je gewoon doen met standaard Gmail tekstopmaak, onder in je e-mail scherm. Bekijk de video voor meer instructies.

Voeg een logo, plaatje of foto toe

Stel, je wil graag een plaatje als logo invoegen. Dat kan natuurlijk ook. Ga eerst met je muis op de plek staan waar je je plaatje wilt invoegen. Klik dan onderin je Gmail-scherm op het camera-icoontje. Je hebt nu de keuze om een bestaande online foto te selecteren of een bestand van je computer te uploaden. Zodra je de juiste afbeelding geselecteerd hebt, komt hij vanzelf in je e-mail te staan. Dan heb je nog verschillende grootte-opties, kies voor de grootte die het beste bij jouw handtekening past.

Handtekening opslaan

Als je tevreden bent met je handtekening, kun je hem opslaan als een standaardhandtekening. Dat doe je door rechtsonderin je Gmail-scherm op het pijltje te klikken, dan op standaardantwoorden. Vervolgens selecteer je nieuw standaard antwoord.
De laatste stap is je handtekening een naam geven. En dat is ‘t: je hebt een nieuwe handtekening!

Voeg Gmail-handtekening toe aan een email

Als je een handtekening wilt toevoegen onder je email, klik dan weer op het pijltje onderin je Gmail scherm, klik op standaard antwoorden, en selecteer je handtekening.
De handtekening wordt nu automatisch onderin je email gezet.

Werken met verschillende Gmail-handtekeningen

Zoals veel professionals, werk ik met verschillende handtekeningen: van Frankwatching, Manchu Media en een persoonlijke handtekening. Het is vanuit Gmail heel makkelijk om verschillende handtekeningen op te zetten en te gebruiken vanuit hetzelfde e-mailaccount.
Maak eerst alle verschillende handtekeningen aan. Elke keer als je een handtekening opslaat, wordt hij vanzelf toegevoegd aan je ‘standaardantwoorden.’ Stel, je stuurt een e-mail naar freelance klant, dan selecteer je je freelance handtekening, of als je een e-mail stuurt naar je manager, dan gebruik je je businesshandtekening.

Super simpel, en ‘t is niet alleen erg professioneel, je maakt het je klanten en businesspartners erg makkelijk om contact met je op te nemen.

Elke week Frankwatching video’s!

Volgende week laat ik je zien hoe je social media icons en links toevoegt aan je Gmail-handtekening. Vergeet je dus niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal. Tot volgende week woensdag!

Uitgelicht: Overleef je inbox in 60 minuten

Overleef je inbox in 60 minuten

Bespaar jezelf veel tijd en energie door je inbox slim te managen. Hoe kun je de eindeloze stroom e-mails beperken en vertalen in praktische taken en afspraken? Hoe kun je duidelijke e-mails versturen?

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , .

Reacties

 1. Ja, dit is heel handig. Ik gebruik het al een tijdje. Je signature zo uitbouwen heeft in mijn ervaring ook wel een nadeel. Je komt eerder in de spambox terecht of je mail wordt zelfs geweigerd. Hebben anderen deze ervaring ook?

  1. Mijn ervaring is dat het verminderen van het aantal links in je handtekening helpt om te voorkomen dat je bericht in de spambox komt.

 2. Hier waren wij ook naar op zoek voor Google Apps! In de handtekening valt ons bij op dat Gmail een ongewenste ” –” (horizontale streepjes) toevoegt aan de mail. Is dit te voorkomen?

 3. Nog een tip: als je de link naar je website toevoegt en Google Analytics op je site gebruikt kun je door middel van “campaign tags” bijhouden hoeveel mensen via je email signature op je site terecht zijn gekomen.

  Als je in je Gmail handtekening je URL hebt staan kun je hier eenmaal op klikken, en in het menuutje wat dan opent op Change / Wijzigen klikken. Plak in het veld Webadres achter je URL de volgende regel:

  ?utm_source=signature&utm_medium=email&utm_campaign=email_signature_default

  (of gebruik Google’s eigen Campaign URL Builder om een eigen campagne link te genereren http://support.google.com/analytics/bin/answer.py?hl=en&answer=1033867)

  Op deze manier kun je in je rapportages precies zien óf, en hoe vaak, er geklikt wordt op je signature link.

 4. @joost Dit kan je via een instelling of een gmail labs functionaliteit uitzetten

 5. Ik gebruik trouwens ook WiseStamp. Dit is een browser plugin die je bijvoorbeeld ook in staat stelt om je laatste Facebook update in je handtekening te zetten.

 6. Wat betreft Samuel zijn vraag: wij hebben exact hetzelfde probleem, je komt vaker in de spambox of je mail wordt simpelweg geweigerd door de ontvangende client. Dus het werkt niet uitstekend helaas ..

 7. Kijk, hier heb je wat aan! Onbewust was ik hier al langer naar op zoek 😉

 8. Heeft iemand een handige tip om de handtekening direct onder je eigen mail te plaatsen. Nu wordt de handtekening automatisch onderaan de mail geplaatst. Dus als je een reply doet, dan schrijf je eerst je eigen tekst bovenen, dan wordt de email van de ander herhaald en dan pas komt je handtekening. Ik moet hem dan handmatig onder mijn eigen tekst plaatsen.

  Iemand een tip?

  1. Jazeker. Ga via Instellingen naar Labs en kies daar voor ‘Wijzigingen handtekening’. That’s all 😉

   1. Dank, het was even zoeken, maar uiteindelijk gevonden in Labs. Een extra plugin blijkbaar. Dit was wat ik al tijden zocht!

 9. Wise stamp is hier inderdaad een goed en gebruiksvriendelijk alternatief voor.

 10. Beste

  ik gebruik zowel privé als werk een gmail adres, m’n handtekening voor m’n werk is er eentje met logo etc. Ik wilde graag ook dezelfde identieke handtekening (dus inclusief bedrijfslogo) op de gsm gebruiken (ook hier gebruik ik het standaard gmail app / android).
  Kan dit? En zo ja, hoe want ik vind het nergens terug in de instellingen.

  1. Hallo Björn,

   Helaas is het momenteel niet mogelijk om ook logo’s in een Gmail adres handtekening te hebben op een Apple of Android toestel. Er zijn voorstellen geweest om de handtekeningen van de computer versie te synchroniseren met andere toestellen, maar deze is nog niet doorgevoerd.

   Uw handtekening kan wel uit tekst bestaan. Ik denk dat u hier nu al wel uit bent, maar zo niet, reageer gerust. Het is erg gemakkelijk.

 11. De handtekening op zich is gelukt, bedankt!
  De social media-icoontjes krijg ik er ook in, maar wat ik ook probeer: ik kan er geen link aan verbinden. Misschien is er in de tussentijd iets veranderd in Gmail? Dat ik iets niet goed doe, is minstens net zo goed mogelijk.

  Hoe dan ook, de standaard handtekening op zich is al superhandig, dus ik ben hoe dan ook blij. :-)

 12. Wie kan mij helpen; Als ik naar Labs ga staat er nergens in het rijtje ‘afbeeldingen invoegen’ (wel standaard antwoorden). Waar kan dit aan liggen? Moet ik eerst nog iets anders instellen?
  Hoor graag! THX

  1. Je bedoelt een afbeelding voor de handtekening?
   Instellingen, Algemeent, Handtekening en dan het icoontje . . .

 13. Hey,

  Goed dat er mensen zijn die graag anderen helpen! Erg handig ook!

  Ik heb een vraag? Ik ben aan het proberen om een afbeelding in mijn handtekening van een link te voorzien.

  Is het mogelijk om een afbeelding te hebben in de handtekening die doorlinkt naar bijvoorbeeld de webpagina?

 14. Ik heb een probleem met mijn handtekening.
  Als ik en nieuw bericht wil versturen is de tekst weer versprongen en ik krijg het niet opgelost.
  Wie weet wat ik fout doe?

  Met Fruitige groet,

  Alvast bedankt.

 15. Dank voor deze uitleg!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!