Twitter-account verwijderen of deactiveren: zo doe je dat

Video - Twitter verwijderen

Uitgetwitterd? Of wil je even een break? Twitter biedt de mogelijkheid om je account te deactiveren ofwel te verwijderen. In deze video laat ik zien hoe je je Twitter-account verwijdert. Daarnaast vertel ik je hoe je je Twitter-account tijdelijk kunt deactiveren.

Twitter verwijderen

Om je Twitter-account te verwijderen, moet je inloggen op de Twitter-website. Je Twitter-account verwijderen vanaf een mobiele app is niet mogelijk.

Als je bent ingelogd, ga je naar account-settings en klik je onderin de pagina op ‘deactivate my account’ of ‘mijn account deactiveren.’ Dan volgt informatie over het deleten van je profiel, klik hier op OK. Twitter vraag vervolgens nog een keer om je wachtwoord, om te verifiëren of je het wel echt bent. Nadat je dat hebt bevestigd, is je account gedeactiveerd.

Twitter deactiveren vs. verwijderen

Twitter bewaart al je informatie en data nog tot 30 dagen nadat je je account hebt gedeactiveerd, waarna je gehele account permanent verwijderd wordt. Als je binnen de 30 dagen nog wel inlogt, wordt je account automatisch weer geactiveerd. Wil je echt af van je Twitter-account, log dan dus niet in nadat je het gedeactiveerd hebt.

Een Twitter-pauze

Iedereen heeft wel eens een pauze nodig. Een korte ‘break’ nemen van Twitter is wel mogelijk via accountdeactivatie, mits je voor die 30 dagen dus weer inlogt. Wil je het risico niet lopen dat je account verwijdert wordt, dan kun je je tweets ook op privé zetten (het zogenaamde ‘slotje’). Jij kunt dan zelf bepalen wie jouw tweets zien en keurt nieuwe volgers handmatig goed.

Elke week video’s van Frankwatching

Succes ermee! En als je vragen hebt, laat dan hieronder zeker een reactie achter. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag.

Uitgelicht: Leestip! Zakelijk twitteren voor gevorderden

Zakelijk twitteren voor gevorderden

Maak je al gebruik van Twitter, maar wil je er graag meer uithalen? Met dit eerste boek uit de Frankwatching 60 minuten-serie van 2014 zet je de volgende stap. Ontdek hoe je een trouwe Twittercommunity opbouwt én behoudt met boeiende content. Ook leer je hoe je Twitter in kunt zetten voor acquisitie, marketing, klantenservice en personal branding.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , .

Reacties

 1. http://www.accountkiller.com/nl/ is ook aardig om accounts op allerlei diensten te stoppen

 2. Mooi gesproken maar niet waar., Je verwijdert niets, gegevens blijven aanwezig. Deactivatie is iets anders als verwijderen.
  Verwijdering bij dit media is niet MOGELIJK>

  1. Mijn twitteraccount is gehacked, ik heb een ander wachtwoord aangemaakt en mijn account gedeactiveerd… maar die eikels presteren het om mijn account elke keer te heractiveren (binnen 30 dagen) HELP!! Is er iemand die mij kan helpen deze rotsituatie uit de wereld te zetten!! Ik wil weg van TWITTER!!

   1. Dat probleem heb ik ook!! Bij mij vindt ook spontaan een reactivatie plaats (en NEE, ik log niet in!!) Hoe heb je dat opgelost??

 3. ik heb al 4 x gedaan wat in het filmpje gezegd word,maar als ik dan mijn gmail open staat er een bericht dat twitter is geheractiveerd.
  Hoe kan dat nou ?

 4. Ik vind het leuk om mijn te uiten op Twitter en heb zo 192 droge humor teksten geplaatst. In begin tijd is mijn naam adres aangenomen, maar later kwam ik er achter dat ik een dubbelganger had. Nu ben geblokkeerd en heb er over gereclameerd bij twitter maar geen reactie voor oplossing.

 5. Ik heb deze website gebruikt om mijn Twitter account te verwijderen:
  http://mijnaccountverwijderen.nl/twitter-account-verwijderen.html

 6. sieboutwielinga |

  wil heel graag dat u voor mij het twitter account verwijderd omdat ik het niet ga gebruiken

 7. hennie beenen |

  Gaaqrne mijn twitteraccount verwijderen

 8. hoe kan ik me verwijderd account Twitter opnieuw open

 9. Ik heb mijn twitter acc verwijderd, en nog dezelfde dag weer geactiveerd…het vreemde is nu dat mijn acc aangeeft dat ik geen volgers meer heb en geen mensen meer volg…Maar als ik in mijn tl kijk staat dat desbetreffende mij wel volgen en ik hen ook…WIE ?

 10. Ik wil absoluut geen twiiter

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!