How to

Twitter-account verwijderen of deactiveren: zo doe je dat

Uitgetwitterd? Of wil je even een break? Twitter biedt de mogelijkheid om je account te deactiveren ofwel te verwijderen. In deze video laat ik zien hoe je je Twitter-account verwijdert. Daarnaast vertel ik je hoe je je Twitter-account tijdelijk kunt deactiveren.

Twitter verwijderen

Om je Twitter-account te verwijderen, moet je inloggen op de Twitter-website. Je Twitter-account verwijderen vanaf een mobiele app is niet mogelijk.

Als je bent ingelogd, ga je naar account-settings en klik je onderin de pagina op ‘deactivate my account’ of ‘mijn account deactiveren.’ Dan volgt informatie over het deleten van je profiel, klik hier op OK. Twitter vraag vervolgens nog een keer om je wachtwoord, om te verifiëren of je het wel echt bent. Nadat je dat hebt bevestigd, is je account gedeactiveerd.

Twitter deactiveren vs. verwijderen

Twitter bewaart al je informatie en data nog tot 30 dagen nadat je je account hebt gedeactiveerd, waarna je gehele account permanent verwijderd wordt. Als je binnen de 30 dagen nog wel inlogt, wordt je account automatisch weer geactiveerd. Wil je echt af van je Twitter-account, log dan dus niet in nadat je het gedeactiveerd hebt.

Een Twitter-pauze

Iedereen heeft wel eens een pauze nodig. Een korte ‘break’ nemen van Twitter is wel mogelijk via accountdeactivatie, mits je voor die 30 dagen dus weer inlogt. Wil je het risico niet lopen dat je account verwijdert wordt, dan kun je je tweets ook op privé zetten (het zogenaamde ‘slotje’). Jij kunt dan zelf bepalen wie jouw tweets zien en keurt nieuwe volgers handmatig goed.

Elke week video’s van Frankwatching

Succes ermee! En als je vragen hebt, laat dan hieronder zeker een reactie achter. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag.


13
0
0
0
13