Infographic, Verdieping

Dit is waarom mensen merken ontvolgen [infographic]

0

Met de komst van social media zijn er voor ondernemers en merken vele mogelijkheden. Ze kunnen hun producten en/of diensten promoten en in contact staan met hun volgers en fans. Maar hoe trouw zijn consumenten met het volgen van online merken?

Saaie en vele berichten zijn boosdoeners

Op deze vraag wilden BuzzStream en Fractl graag antwoord hebben. Daarom verrichtten zij onderzoek onder 900 respondenten om zo beter te begrijpen waarom consumenten merken ontvolgen op sociale netwerken. Van de deelnemers geeft 21 procent aan dat zij een merk niet meer volgen doordat het bedrijf herhaaldelijk saaie content deelt. 19 procent geeft aan dat zij op Facebook een merk ontvolgen omdat het te veel content deelt (meer dan 6 berichten per dag). Het plaatsen van berichten dat niets met het merk te maken heeft, wordt ook als oorzaak genoemd om een merk niet meer te volgen.

E-mail: niet te vaak en relevant

Niet alleen op social media moeten merken alert zijn op hun volgers. Ook digitale nieuwsbrieven zijn voor sommige consumenten een reden om het merk te ontvolgen. Zo geeft bijna een kwart van de respondenten aan zich uit te schrijven voor een nieuwsbrief, omdat zij te vaak e-mail ontvangen van het merk. Ook de hoeveelheid inschrijvingen op nieuwsbrieven is voor 28 procent van de ondervraagden aanleiding om zich voor bepaalde mailings uit te schrijven. En net als bij social media, geven consumenten ook bij e-mail aan dat niet relevante en saaie berichten aanleiding zijn om het merk niet meer te volgen.

Wil je meer weten over het ontvolgen van merken door consumenten? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

https://cdn.frankwatching.com/app/uploads/2015/04/u412WDl.png

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.