Gespot

Kidswatcher: Je kinderen lokaliseren met een app

0

Heeft jouw zoon of dochter een mobieltje? Installeer dan de Kidswatcher-app op jouw eigen telefoon en de ChildLocator op die van je kind. De telefoons worden dan door een unieke code aan elkaar gekoppeld en de app laat snel en makkelijk zien waar je kinderen zijn. Dit geeft voor ouders net dat extra zetje om kinderen meer zelfstandigheid te geven. Een handig hulpje dus! Erik Recter, initiatiefnemer van de app, vertelt.

Wat is het?

“Kidswatcher geeft ouders de mogelijkheid om via een handige app hun kind te lokaliseren. Voor de bezorgde ouder die (zonder te bellen of te sms’en) wil weten of hun kind wel op de afgesproken plek is of daadwerkelijk naar de sportclub is gefietst, is dit een uiterst behulpzame app.”

Waarom dit initiatief?

“Het is bekend dat 95 % van de ouders hun kind rond het twaalfde levensjaar een mobiele telefoon geeft. Ouders zijn vaak bezorgt over hun kinderen een een mobiele telefoon is dan de beste manier om met de kinderen in contact te blijven. Toch kan een telefoon voor zowel een kind als een ouder voelen als een beperking in de vrijheid en zelfstandigheid.

Kidswatcher kan zorgen voor dat kleine extra beetje zelfstandigheid wat het kind op die leeftijd nodig heeft. De ouders blijven op de hoogte van de locatie van het kind en hoeven niet voortdurend te bellen of te sms’en en het kind voelt zich niet beperkt in zijn vrijheid.”

Hoe werkt het?

“Je download de Kidswatcher manager app als ouder op je eigen telefoon. Daarna download je de Kidswatcher childlocator app op de telefoon van je kind. De apparaten worden door een unieke code met elkaar verbonden, waardoor de telefoon van je kind kan worden gezien in je eigen telefoon. Je kunt je kind een ‘buzz’ sturen, waarmee je bijvoorbeeld laat weten dat hij of zij naar huis moet komen. Daarnaast staat de app in verbinding met Amberalert. Je wil er natuurlijk niet aan denken, maar als het voorkomt dat je kind niets meer van zich laat horen, dan is iedereen via de app snel op de hoogte van de situatie.”

https://vimeo.com/90648577

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Kidswatcher heeft gemiddeld tussen de 50 en 70 downloads per dag. Amber alert is geïntegreerd bij vermissingen van kinderen. Op dit moment ontwikkeld Kidswatcher ook een slim kinderhorloge waarmee ouders altijd ik contact staan met hun kind. In de toekomst zal Watcherenterprises een platform worden; denk aan locators voor onder andere ouderzorg en huisdieren.”

Wie is er bij betrokken?

“Watcherenterprises is een jonge startup opgericht in april 2013 door mij, voormalig tv-maker Erik Recter. Ik was hiermee winnaar van de prestigieuze prijs “Next Entrepreneur 2013 van de MKB & Rabo-bank”. Het bedrijf behaalde in een recordtijd (48 uur) €185.000 via Symbid-crowdfunding en werd geselecteerd door het accelerator programma Startup Bootcamp. Naast de gratis apps ontwikkelen we hardware devices zoals het Kidswatcher horloge en de Vlinder.”