Social media

Zo maak je een videoadvertentie op Facebook [7 quick tips]

0

Het populairste platform om video’s te delen voor bedrijven en marketeers is Facebook. En dat is niet zo raar. Facebook is nou eenmaal het sociale netwerk met de meeste impactvolle social campagnes. Maar wat werkt voor een videoadvertentie op Facebook, en wat niet? 7 handige tips op een rij!

1. Start een Facebook videocampagne

Een Facebook videocampagne kun je op twee manieren opzetten. Je kunt kiezen uit het promoten van een bestaande video (klik hiervoor simpelweg op ‘opties’ onder de video), of werk vanuit je algemene advertentiebeheer.

2. Bepaal de doelstelling voor je videoadvertentie

Op Facebook is het mogelijk om heel gericht je advertentiedoelstelling te bepalen. Wil je meer views op je video? Je bericht of pagina promoten? Of mensen naar je website sturen?

3. Kies je doelgroep en budget

Facebook staat bekend om het gericht kunnen targeten van je doelgroep met vriendelijke budgetten (dit kan al vanaf 9 euro). Zo kun je je videoadvertentie heel specifiek richten op een bepaalde stad en aan mensen met bepaalde interesses of specifieke werkzaamheden. Terwijl je je doelgroep en budget bepaalt, kun je aan de rechterkant van je scherm goed zien wat het geschatte bereik van je videocampagne gaat zijn volgens Facebook.

4. Voeg een actieknop toe

Bij een aantal doelstellingen is het mogelijk om een actieknop toe te voegen aan het einde van je video. De kijker krijgt dan een klikbare call-to-action zodra de video is afgelopen, bijvoorbeeld een link naar je website. Let op: dit kan dus alleen bij sommige doelstellingen, zoals ‘websiteklikken’.

5. Schrijf een pakkende tekst

Ook bij video is de inleidende tekst van groot belang. Facebook raadt aan om de tekst kort te houden: maximaal 90 tekens. (Even ter voorbeeld. De tekst die je hier tussen haakjes ziet staan is 82 tekens!) Kort maar krachtig dus!

6. Upload een miniatuurafbeelding

Upload een miniatuurafbeelding die een goede eerste indruk geeft van wat de kijker kan verwachten in de videoadvertentie. Gebruik een actieshot, het liefst een close-up, en verwerk een paar woorden die de inhoud van je video weergeven.

7. Maak een boeiende video

En waar moet je eigenlijk beginnen? Met een boeiende video. Eigenlijk moet je daar altijd mee beginnen. Je kunt nog zo’n groot marketingbudget hebben, en alle Facebook-trucjes in de wereld kennen, maar als je video niet krachtig is en je boodschap niet aankomt, sla je alsnog de plank mis. Zorg dus voor een boeiende video!

Bekijk hier ook de video met uitleg over Facebook video ads:

Accepteer cookies