Digital marketing

Social video: trends, toekomst & cijfers [infographic]

0

Als organisatie of merk tel je (bijna) niet meer mee als je geen gebruikmaakt van video. Waar tot voor kort foto’s en afbeeldingen de boventoon voerden op social media, boek je momenteel succes met je eigen video’s. Hoe passen marketeers en kleine ondernemers social video toe in hun marketingactiviteiten, nu en de komende tijd?

Social video populair

Op deze vraag geeft Animoto antwoord, met onderstaande infographic. Zij hebben onderzoek verricht onder Amerikaanse marketeers en ondernemers uit het MKB. Ondanks dat het geen Nederlandse cijfers betreft, zijn de resultaten niet minder interessant voor marketeers en ondernemers uit Nederland. Uit de resultaten van de survey blijkt dat in het afgelopen jaar 84 procent van de marketeers en 55 procent van de ondernemers gebruikmaakten van de mogelijkheden van social video. Ruim driekwart geeft aan dat zij direct resultaat zien na het toepassen van videomarketing. Meer dan 60 procent zegt plannen te hebben om het komende jaar meer te investeren in videomarketing.

Facebook effectiefste video-platform

Het populairste platform om video’s te delen is Facebook. Het sociale netwerk heeft volgens de marketeers en ondernemers de grootste impact vergeleken andere platformen. De makers van de infographic hebben ook gevraagd welk platform het makkelijkst is om het succes te bepalen van de video-activiteiten. Ook hier scoort Facebook met ruim 62 procent bovenaan. Het platform wordt op grote afstand gevolgd door YouTube (13,3 procent), LinkedIn (12,2 procent), Twitter (9,9 procent) en Instagram (8,8 procent).

Wil je meer resultaten lezen over het onderzoek naar social video? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

social video - hoe passen organisaties dit toe infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.