Event: IPAN-talk met Second Life’s David Fleck

0

[[image:sl.jpg::right:1]]Aanstaande dinsdag is David Fleck, vice president van Second Life te gast op het IPAN event. Second Life is op dit moment een van de meest opvallende successen op internet en de meeting lijkt dan ook zeker de moeite waard. Op die avond zal ook de eerste IPAN-talk worden opgenomen, een talkshow met Ronnie Overgoor (van Pitchtalk) die talkshow die zal worden uitgezonden op internet. Ik heb begrepen dat er via de website van IPAN nog steeds kaarten voor het event en de talkshow te krijgen zijn, dit in tegenstelling tot e.day (waar Fleck later volgende week ook komt) wat inmiddels volledig uitverkocht is.

Second Life is kort samengevat een driedimensionale wereld waar je na registratie mede-eigenaar van kunt worden en aan mee kunt bouwen. Volgens de beschrijving op de eigen website zijn er op dit moment 280.931 inwoners en vind er een explosieve groei plaats. Dat wordt onder meer bevestigd door de cijfers van Hitwise, daar rapporteerde men begin augustus dat Second Life in twee maanden tijd in omvang verdubbeld was.

[[image:secondlife.jpg::center:0]]

Maar Second Life lijkt in nog veel meer opzichten op een echte wereld. Op een stuk land kun je immers niet alleen iets bouwen, maar je kunt je creatie ook weer verkopen met de lokale Linden dollar. Hier kun je zien wat er zoal gemaakt wordt, verkocht wordt, gefilmd wordt, reclame gemaakt wordt en vervolgens weer virals gecreerd worden. Een uitstekend en erg compleet verhaal over Second Life vind je bij Emerce.

Op het IPAN-event zal worden ingegaan op de toekomst van virtuele werelden en de opportunity voor sponsors en adverteerders in deze werelden. Maar voor veel mensen zal het vooral een kans zijn om te ontdekken wat dat Second Life nou precies is. Voor de mensen die geen kaartje hebben kunnen bemachitigen voor het uitverkochte e.day, waar David Fleck eveneens spreker is, is dit een laatste kans om met een van de nieuwste booming verhalen (zie ook cover story BusinessWeek) kennis te maken.

Kaarten voor en meer informatie over de IPAN-sessie zijn/is hier te krijgen. IPAN-leden hebben gratis toegang.