How to

Slideshare: PowerPoint + YouTube

0

[[image:slideshare.jpg::right:1]]Ik werk veel en graag met PowerPoint. En ik geniet van YouTube en het gemak waarmee video in je blog gehangen kan worden. Dus ik ga uit mijn dak van Slideshare, een nieuwe service die vanmorgen gelanceerd is. Hoewel de service nog in beta is toch hier al even wat voorbeelden van presentaties, onder meer 'Designing for Social Sharing'. Kijk mee en geniet!

Het principe is heel eenvoudig: het uploaden van de presentatie gaat in een paar seconden en na een paar seconden verwerkingstijd is de presentatie al beschikbaar om te bekijken. Kijk hier naar de presentatie Designing for Social Sharing van Rashmi Sinha.


Er zijn nog wat beperkinigen voor de nieuwe service. Bestanden kunnen niet groter zijn dan 20 MB, je kunt niet bepalen met wie je bestanden wilt delen en de originele presentatie kan niet gedownload worden. Maar er wordt hard gewerkt om deze zaken verder te verbeteren. Daarentegen kunnen er wel tags en reacties worden toegevoegd en heeft elke sheet een eigen url.

Recent kon je hier lezen over een nieuw internettelevisie initiatief van PZzapper. Ik heb ook de PowerPoint presentatie van Vincent Everts hieronder in Slideshare format beschikbaar.


Slideshare roept zelf: “Share with a link, embed in a blog. DIscover intersting slideshows, Tag, comment & have fun.”. Ik ben razendenthousiast en zie allerlei mogelijkheden voor productpresentaties, events en ga zo maar door. Wat vinden jullie van dit nieuwe format: handig of niet?

Meer achtergronden:
Introducing SlideShare: PowerPoint YouTube (TechCrunch, 4 oktober 2006)

The slideshare blog

Slideshare: the YouTube of PowerPoint (Ross Mayfield’s Weblog, via frEdSCAPEs)