Kodak bespot zichzelf in video

0

Kodak videoEen erg openhartige interne Kodak video scoort op dit moment hoog in de virale video hitlijsten. Een acteur met zilvergrijs haar geeft op een podium een presentatie over de geschiedenis van Kodak. Onderweg wijkt hij ineens van zijn pad af en barst vervolgens volledig los in een soort energieke pitchtalk voor het nieuwe Kodak. De video zit vol zelfspot en was oorsponkelijk alleen bestemd voor intern gebruik en besloten bijeenkomsten. Volgens geruchten is het filmpje vanaf het eigen intranet geupload naar YouTube.

De video is op YouTube inmiddels al meer dan 100.000 maal bekeken.

Een van de commentaren daar: “Is this a real commercial? If so, Kodak will now rocket back up to popularity. Gotta love a company that can make fun of itself.”

Kodak is intern al jarenlang bezig met een transformatieproces en is al volop met het digitale tijdperk bezig. Maar de buitenwereld beleefde dat heel anders. Zo weet bijna niemand dat Kodak, na Canon en Sony, de derde partij is op de markt van digitale camera’s. Het slechte nieuws: het marktaandeel staat fors onder druk en de tijd begint wederom te dringen.

Mogelijk dat ze met deze (al dan niet geplande) virale video ontdekken hoe ze ook in de buitenwereld weer een beter plaatje neer kunnen zetten? Wie A zegt moet ook B zeggen… En welk merk volgt?

Via: AdvertisingAge