How to

Top 10 Torrents voor downloaden muziek en video

0

Het downloaden van muziek, video, software en andere bestanden is een van de populairste bezigheden op internet. De zogenaamde Torrent sites schieten als paddestoelen in de lucht. In dit artikel een overzicht van de Top 10 van Torrentsites, de sites die in 2007 het meest populair waren. Maar ook aandacht voor het spiksplinternieuwe YouTorrent: de Google van de Torrents, een geweldige zoekmachine die zoekt over alle Torrent sites heen.

BitTorrent of Torrent (van het Engels torrent, dat stortvloed betekent) is een systeem om peer-to-peer (zeg maar tussen computers van gebruikers) data uit te wisselen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een centrale locatie die de downloads coördineert maar zelf geen bestanden levert. De download gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van delen van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden. Zo’n gecoördineerde groep wordt torrent genoemd (bron: Wikipedia).

Mininova was volgens de statistieken van onder meer Alexa en Quantcast in 2007 de meest populaire Torrent, gevolgd door IsoHunt en The Pirate Bay. TorrentSpy, de nummer 1 van 2006, zakte naar een 6e plaats. Hier de hele Top 10, ben je op zoek naar de meta-search engine voor Torrents, lees dan hieronder verder.

Top 10 Torrents voor downloaden bestanden

  1. Mininova

mininova

  1. IsoHunt

isohunt

  1. The Pirate Bay

the pirate bay

  1. Torrentz

torrentz

  1. BTjunkie

btjunkie

  1. TorrentSpy

torrentspy

  1. TorrentPortal

torrentportal

  1. GamesTorrents

gamestorrents

  1. TorrentReactor

torrentreactor

  1. BTmon

bittorrent monster

Top 5 Nieuwkomers Torrent sites

 1. SumoTorrent
 2. SeedPeer
 3. Zoozle
 4. Extratorrent
 5. BitTorrent.am

YouTorrent: meta-search engine voor Torrents

Elke dag weer starten er nieuwe Torrent-sites, maar soms is er een die echt iets nieuws te bieden heeft. YouTorrent is zo’n site, een meta-search engine die er niet alleen mooi uitziet maar ook een geweldige user interface heeft. Maar wat de site echt uniek maakt is dat men real-time een overzicht biedt van de resultaten van de belangrijkste Torrent-sites.

youtorrent

Binnen drie dagen na lancering had de site al 150.000 zoekopdrachten verwerkt. De resultaten worden standaard op populariteit gepresenteerd, maar ze kunnen ook gesorteerd worden naar datum, grootte of zoekmachine. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, dan kun je nog zoeken op gerelateerde of populaire zoekopdrachten (via sidebar). Overigens nog wel een waarschuwing: het is niet toegestaan illegale bestanden te downloaden.

Bronnen: Top 10 Most Popular Torrent Sites of 2007 en YouTorrent: Great New BitTorrent Search Engine.