The Next Web Awards are coming!

0

Het web bruist van de bedrijvigheid. De ene na de andere startup wordt gelanceerd en Europa doet weer volop mee. Een goed moment dus om deze pioniers in het zonnetje te zetten. The Next Web heeft het initiatief genomen voor The Next Web Award, een prijs voor Europese startups en technologie bedrijven. Vanaf vandaag kunnen startups en bedrijven genomineerd worden en begin april, op The Next Web Conference, wordt in maar liefst zeven categorieën een award uitgereikt.

Initiatieven als OpenCoffee en conferenties als LeWeb3, FOWA, DLD, Plugg en natuurlijk The Next Web Conference zelf laten zien dat de Europese webscene aan een comeback werkt. Europa heeft hooggekwalificeerde ontwikkelaars en Europeanen weten hoe zakendoen werkt. Maar Europeanen spreken ook veel talen en is een ontmoetingsplek voor mensen uit verschillende culturen. Lees vooral ook het bevlogen artikel Y Europe can seed growth of its new stars dat Saul Klein hierover schreef.

partnersSamen met de Europese blogs TechCrunch France, TechCrunch UK, Loogic (Spanje) en Frankwatching organiseert The Next Web deze openbare competitie voor Europese (eigenlijk Europa plus Israël) technologie initiatieven.

Iedereen kan tussen nu en 10 maart de eigen favoriet of favorieten voor deze Europese competitie nomineren op The Next Web Awards site. Dit zijn de categorieen waarvoor een award uitgereikt gaat worden:

  • Entertainment
  • Company
  • Social
  • Web Celeb
  • Weblog
  • Rookie of the year
  • On stage startup

Voor de volledigheid: de categorie ‘On stage startup’ is een bijzondere categorie en bestaat uit de 24 startups die op The Next Web Conference een vijf minuten durende pitch zullen doen.

De verkiezing van The Next Web Awards vindt dit jaar voor de tweede Tariq Krimmaal plaats. Afgelopen jaar werd binnen twee weken tijd maar liefst 85.000 keer gestemd, een uitzonderlijk hoge respons. Prijswinnaars waren toen onder meer LinkedIn, OpenID, Tariq Krim (Netvibes, zie foto), YouTube en Wikipedia.

Wacht niet maar nomineer nu meteen je favorieten voor een van de bovengenoemde categorieën. Vanaf 11 maart zullen de lijst van definitieve nominaties bekend zijn en kan er gestemd worden. Op The Next Web Conference zullen dan op 4 april om 17.00 uur de winnaars bekend gemaakt worden.