PICNIC ’08: iets minder prijsvriendelijk, wel veel hoogtepunten

0

Pak je mand maar in met laptop, business cards en lekkers, want over twee weken is het eindelijk weer zover: van woensdag 24 september tot en met vrijdag 29 september vindt PICNIC ’08 plaats. De derde editie van deze internationale Cross Media Week wordt wederom gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Vorig jaar lieten we op Frankwatching al zien dat dit grote congres ook een soort festival is met interessante specials, labs en andere events. Voor de grote en kleine portemonnee. Want er is zoveel te doen, zelfs zonder pass partout. Als je wilt, kun je drie dagen van ‘s ochtends tot ‘s avonds onder de pannen zijn. Maar een dagje meesnoepen kan natuurlijk ook. Dit jaar lichten we net als vorig jaar een tipje van de sluier op en vertellen welk programma volgens ons interessant, leuk en innovatief kan zijn. Dit jaar is PICNIC helaas wel iets duurder, maar nog steeds kun je genoeg inspiratie opdoen voor niet al te veel geld.

Het PICNIC festival is te bezoeken van 24 tot en met 26 september en heeft als hoofdthema Collaborative Creativity. Drie dagen lang verandert de Westergasfabriek in een crossmediaal picknickterrein vol creativiteit en innovatie.

Accepteer cookies

Promo PICNIC ’08

Het congres begint met de PICNIC Brunch. In de Gashouder kun je van 09.00 tot 12.00 uur netwerken onder het genot van een broodje en een drankje. Dit is dus nog voor de echte kickoff. Niet echt jouw ding? Hieronder hebben we de Labs, Specials en andere events op een rijtje gezet.

PICNIC Labs – gratis toegankelijk na inschrijving en uitnodiging
Er vinden dit jaar enkele Labs plaats. PICNIC Labs zijn workshops, demo-sessies en master classes die jou uitdagen producten en ideeën binnen jouw business te verfijnen. Wil je meedoen als Labpartner, dan moet je heel snel zijn met inschrijven. Word je uitgenodigd, dan kun je gratis meedoen.

Er zijn uiteraard nog veel meer PICNIC Labs.

PICNIC Specials – toegankelijk met Specials dagkaart (95,-)
Dit jaar zijn er weer interessante specials, helaas maar weinig gratis te bezoeken. Specials over Media:

Hier vind je meer PICNIC Specials.

Wat je ook niet mag missen

  • Coolpolitics Power Lunch (gratis voor alle bezoekers met een Picnic Specials of Conference ticket) Onze democratie is hard toe aan een make-over volgens Coolpolitics. We moeten naar Democratie 3.0. Daarom nodigen zij en Hivos op 26 september creatievelingen uit om onze democratie te herontwerpen, tijdens PICNIC in Amsterdam (26 september van 12.00 tot 14.00 uur). Aanmelden kan via Coolpolitics.
  • Green Challenge (gratis toegankelijk) Een wedstrijd voor innovatie van groene producten (25 september).
  • Hot 100 (deels gratis toegankelijk) De top 100 creatieve talenten in Nederland. Meet, pitch, debat en borrel zijn gratis bij te wonen voor alle bezoekers van Picnic
  • Picnic@night (15 euro) Een minimal sound extravaganza met special effects en coole dj’s (26 september).
  • A New Music Ecosystem met BlØf (gratis toegankelijk) Over de toekomst van de muziekindustrie met toetsenist Bas Kennis van BlØf (25 september van 15.00 -17.00 uur).
  • Open Communities Drink Over alles wat met open te maken heeft. Van society tot content.

PICNIC – Collaborative Creativity

Collaborative Creativity. Het is duidelijk: PICNIC is nog steeds een festival waar innovatie en creativiteit centraal staat. Er is iets voor ieder wat wils. Het festivalterrein is gewoon vrij te bezoeken, dus iedereen kan die fijne sfeer proeven. En dat hoeft dus niet(s) (veel) te kosten, zo laat deze lijst weer zien. Voor alle gratis onderdelen moet je je wel even aanmelden via de site.

Mocht er toch niet genoeg van je gading tussen zitten, dan kun je uiteraard altijd nog kiezen voor de betaalde conferentie. Die vindt ook van 24 tot en met 26 september plaats. Het programma daarvan vind je hier: woensdag 24 september, donderdag 25 september en vrijdag 26 september.

Nieuwsgierig hoe een PICNIC seminar eruit ziet? Bekijk dan dit filmpje van vorig jaar.

Accepteer cookies

Mediamatic RFID

Een pass partout voor de hele conferentie kost € 1.250,- exclusief btw. Een dagpas kost € 595,- eveneens exclusief btw. De dagkaart voor de Specials kosten € 210,- (3 dagen incl. lunch) en € 95,- (voor 1 dag incl. lunch)

Verder kun je het PICNIC at Night feest bezoeken, ‘met dj’s en visuals’. Kaarten hiervoor kosten € 15,-. Drie dagen PICNIC-en, de manden staan al klaar. Tot op de PICNIC?