Video

Lowlands Festival: door internet is reclame overbodig

0

In de serie MWG TV ditmaal Joris van Heukelom in gesprek met Eric van Eerdenburg, directeur van het Lowlands Festival en lid van het managementteam van Mojo concerts. Hij vertelt over Lowlands (“het concert waar jaarlijks 55.000 mensen een kaartje voor kopen”) en het effect van het ineenstorten van de muziekindustrie op Lowlands (“tegenwoordig is opgenomen muziek gratis, het effect is dat artiesten tegenwoordig steeds hogere gages vragen”). Van de reclamewereld word je niet goed (“wij weten wèl hoe je jonge mensen moet bereiken”). De kaarten van het festival voor dit jaar zijn nog maar net in de verkoop en nooit eerder zijn er – zonder reclame te maken! – in zo’n korte periode zoveel kaarten verkocht (“dat is het effect van internet”).


MWG TV is een coproductie van ilse media en Blue Shots TV. Voor meer artikelen: tag MWG Congres.