Super Ramen Brothers: game met 24 uur ontwikkeltijd

0

Deze week in de serie iPhone games aandacht voor Super Ramen Brothers. De developers hadden zich als doel hadden gesteld om binnen 24 uur tijd met een complete game te komen. Met een verbluffend resultaat.

Wat is het?

Super Ramen Brothers is een eenvoudige en melige game met twee kleine mannetjes die op de lopende band van een kassa moeten rennen voor hun leven. Word je geraakSuper-ramen-brost door de boodschappen, dan schuif je een stukje naar achteren maar weet je sojasaus te pakken dan schuif je weer naar voren. Dat gaat een paar keer goed, maar uiteindelijk kom je onder de laserscanner van de kassa aan een jammerlijk einde. Het is de uitdaging om dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Wat valt op?

Deze game is op een hele bijzondere manier tot stand gekomen. De developers hebben zichzelf namelijk de uitdaging gesteld om binnen 24 uur met een complete game te komen en Super Ramen Brothers is hiervan het resultaat. Op het forum van TouchArcade hebben de ontwikkelaars om input gevraagd, waarbij de leidraad ‘absurditeit’ was. Na input van lezers werd een onderwerp gekozen, waarna de mannen na wat ad hoc samenwerking en een nacht doorwerken een compleet spel bij Apple hebben ingediend, inclusief internationale leaderboards met locatiefuncties. Op hun blog vertellen de makers precies hoe alles in z’n werk is gegaan.

Is het wat?

Qua gameplay is het spel niet zo bijzonder, maar het ontwikkeltraject maakt de game de moeite waard. Het is verbluffend om te zien hoe compleet een game kan zijn die zonder enige voorbereiding binnen een dag tot stand is gekomen. Je zou de makers aanraden om er nog eens een etmaal tegenaan te gooien om zo met een écht bijzondere game voor de dag te komen. Totdat het zo ver is, is Super Ramen Brothers gewoon een grappige game om eens te downloaden, om zelf te zien wat er binnen een dag gemaakt kan worden. Voor de kosten hoef je het niet te laten: het spel is gratis.

Prijs: gratis (App Store)

Dit artikel is eveneens gepubliceerd op Bashers.nl.