Sword & Poker: bizarre RPG met verrassende diepgang

0

In de categorie ‘bizarre kruisingen van games’ is er naast de RPG’s met Bejeweled-gevechten een aardige nieuwe variant opgedoken. Sword & Poker: een RPG waarbij je gevechten voert op de pokertafel. De combinatie van poker met een RPG klinkt wellicht vreemd, maar het pakt in de praktijk goed uit.

Wat is het?

Picture 15Aan een vierkant van 3×3 kaarten mag je in een beurt twee van de vier kaarten uit je hand aanleggen. Leg je een mooie kaart, dan breng je je tegenstander veel schade toe en verliest hij muntjes en uiteindelijk de partij.

De gevechten worden nog leuker omdat ze gegroepeerd zijn in kerkers. Daarin moet je alle gevechten winnend afronden voordat je weer veilig bent. Tussen de kerkers door kun je in een winkel extra muntenzakjes aanschaffen, zodat je een langere pokersessie kunt spelen. Of je kunt kiezen voor sterkere wapens zodat je tegenstanders met een mooie pokerslag een flink pak rammel geeft.

 

Wat valt op?

Tijdens m’n eerste rondjes aan de pokertafel moest ik wennen aan de vele mogelijkheden die voor handen zijn. Je kunt immers op allerlei manieren aanleggen, ook moet je de zetten van je tegenstander overwegen. Wil je echt slim spelen, dan probeer je je eigen punten te maximaliseren terwijl je tegelijkertijd je tegenstander het leven zuur maakt.

Picture 16Dat levert zoveel mogelijkheden op, dat mijn hersenen regelmatig knarsten en kraakten. De korte, snelle pokersessies lenen zich uitstekend voor een gevecht. Bovendien doen de duels een sterk beroep op je inzicht en denkvermogen.

Is het wat?

Sword & Poker heeft een bijzondere diepgang voor een kleine, snelle RPG op een handheld. De gevechten op de pokertafel pakken verrassend complex uit. Wel heeft het spel een paar kleine minpunten. Zo is de muziek akelig eentonig en zou ik er wat voor over hebben als ik gewoon m’n eigen speellijst aan kan zetten tijdens de game. Verder schreeuwt het concept om een online multiplayer naast de offline variant. Poker-RPG’en is zo tof, dat online mogelijkheden het spel tot een verslavende hit kunnen maken.

Prijs: €0,79, er is ook een gratis lite-versie (App Store)

Dit artikel werd eveneens gepubliceerd op Bashers.nl